Eesti jalgpallurid alustavad sel nädalal euromänge

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nõmme Kalju mängijad.
Nõmme Kalju mängijad. Foto: Toomas Huik

Sel neljapäeval tehakse algust jalgpalli eurosarjadega ning kohe avapäeval asuvad Euroopa liigas võistlustulle kaks siinset klubi ja kaks Eesti koondislaste koduklubi. 



Koduväljakul peab Euroopa liiga esimese eelringi avamängu Narva Trans, kes võõrustab Lilleküla staadionil Makedoonia meeskonda Rabotnicki. Samal ajal sõidab Nõmme Kalju külla soomlaste Espoo Honkale.

«Eesmärk on ikka edasipääs ja oleme saanud nüüd selleks kohtumiseks ka korralikult valmistuda. Meil on läbi vaadatud ka nende 23. juuni liigamäng Jyväskylä vastu,» sõnas Kalju peatreener Igor Prins. «See kohtumine näitas, et neil on kvaliteeti, ning mehed on kiired ja tehnilised.»

Euroopa liiga esimesest eelringist alustab ka Konstantin Vassiljevi koduklubi Luka Koper, kes kohtub neljapäeval koduväljakul Kasahstani meeskonna Karagandyga. Enar

Jäägeri ja Sander Posti tööandja Aalesund peab Norras avavooru matši Walesi võistkonna FC Neathi vastu. Kordusmängud peetakse nendes seeriates 7. juulil.

Eesti klubidest osalevad sel suvel eurosarjas teatavasti veel valitsev meister FC Flora ja Tallinna Levadia. Mõlemad meeskonnad alustavad rahvusvahelisel areenil mängudega kahe nädala pärast.

Meistrite liigas iirlaste Shamrock Roversiga kohtuvat Florat ootavad enne seda, 6. ja 8. juulil ees veel tugevad mängud. Tallinnas osaletakse kõrgetasemelisel turniiril, kus teevad kaasa veel Sergei Pareiko koduklubi Krakowi Wisla, Belgia meister Genk ja Rumeenia tippklubi Bukaresti Rapid.

«Juulis on meid ees ootamas üheksa mängu ja neist mitmed on tugevate rahvusvaheliste meeskondade vastu. Olemegi praegu kõik koos Elvas laagris, et nendeks kohtumisteks valmistuda,» rääkis Flora peatreener Martin Reim. «Tallinnas tulev turniir on meile kindlasti kasulik, et ei peaks kiire mängutempoga hakkama harjuma alles esimeses Iirimaal toimuvas euromängus.»

Floraga samal ajal alustab teatavasti oma euroteekonda ka Eesti koondise puuriluku Pareiko tööandja Wisla, kes kohtub Meistrite liiga teises eelringis Riia Skontoga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles