Galerii: Wimbledoni poolfinaali jõudsid Ida-Euroopa kaunitarid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Wimbledoni suure slämmi tenniseturniiril jõudsid naiste üksikmängudes poolfinaali Ida-Euroopa kaunitarid.

Tänavu jõudsid Wimbledonis kaheksa parema sekka ainult eurooplannad, viimati juhtus sama 1998. aastal.

Kaheksast naisest oli varem suure slämmi turniirivõiduni jõudnud vaid venelanna Maria Šarapova, kes vaid 17-aastasena võidutses 2004. aasta Wimbledonil, lisaks on ta võitnud Austraalia lahtised meistrivõistlused ja US Openi.

Finaalihõngu on tunda saanud ka Marion Bartoli, kes jäi 2007. aasta Wimbledoni finaalis alla Venus Williamsile.

Neljast veerandfinaalist kaks kujunesid väga tasavägiseks, kaks aga üsna ühepoolseteks. 5. asetatud Šarapova oli kindlalt 6:1, 6:1 parem 24. paigutusega Dominika Cibulkovast ning 4. asetusega Victoria Azarenka sai probleemideta 6:3, 6:1 jagu austerlanna Tamira Paszekist (WTA 80.).

8. paigutatud Petra Kvitova alistas 6:3, 6:7 (5), 6:2 32. asetusega Tsvetana Pironkova, wild-card’i ehk vabapääsmega põhiturniirile saanud Sabine Lisicki (WTA 62.) oli 6:4, 6:7 (4), 6:1 parem 9. asetatud Marion Bartoli’st.

Seega jõudsid poolfinaali Ida-Euroopa päritolu naistennisistid – Šarapova on sündinud Siberis, kuid juba aastaid elanud USAs Floridas, Azarenka on valgevenelanna, kes elab Monacos, Kvitova on tšehhitar ning Lisicki on Poola päritolu, sündinud Saksamaal, kuid elab samuti Floridas.

Wimbledoni naiste üksikmängu poolfinaalid mängitakse homme.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles