Eesti naisvõrkpallurid on USAs hinnas

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kadi Kullerkann lubas Houstoni ülikoolis võrdselt tähelepanu pöörata võrkpallile ja õpingutele digitaalse meedia erialal.
Kadi Kullerkann lubas Houstoni ülikoolis võrdselt tähelepanu pöörata võrkpallile ja õpingutele digitaalse meedia erialal. Foto: Erakogu

Gümnaasiumi hõbemedaliga lõpetanud lootustandvad Eesti naisvõrkpallurid Kadi Kullerkann ja Kadri Lutter jätkavad lemmikalaga tegelemist ja õpinguid USA ülikoolides.
 



Võrkpallikarjääri silmas pidades on suuremad lootused seotud kahtlemata 192 cm pikkuse diagonaalründaja Kullerkannuga, kes hooga hüpates käelaba üle korvirõnga suudab ajada. Kullerkann järgneb Ameerika Ühendriikidesse aasta varem Audentese gümnaasiumi kuldmedaliga lõpetanud õele Liisile (191 cm), kes Ohio ülikoolis tegusid teeb.

Nii üllatav kui see ka pole, huvitusid Kullerkannust koguni 35 ülikooli. Hoolika kaalumise järel jäi sõelale viis õppeasutust, kes olid lahkesti nõus andekat Eesti piigat oma kulu ja kirjadega tutvumisvisiidile kutsuma. Erinevate osariikide vahel lennukiga lennates jõudis Keilas elav Kullerkann arusaamisele, et Houstoni ülikool sobib talle kõige paremini.

«Houston meeldis mulle eelkõige õppeprogrammi poolest,» selgitas digitaalset meediat tudeerima asuv Kullerkann.

Sihvakas eestlanna kinnitas, et pöörab 37 000 tudengiga Houstoni ülikoolis õppimisele ja NCAA 1. divisjonis kaasa tegeva naiskonna aitamisele võrdselt suurt tähelepanu.

Kuuguari hüüdnime kandev klubi harjutab Molly Alvey ja tema kolme abilise näpunäidete järgi. «Kadi toob klubisse suurust ja teadmisi. Oma pika kasvuga parandab ta meie rünnakut ja blokki. Kadi on mänginud äärmiselt kõrgel tasemel ja loodan, et ta näitab iga päev võimlas oma suurepäraseid oskusi,» ütles hiljuti koolitusreisilt Hiinast naasnud Alvey ülikooli koduleheküljel.

Koos Kullerkannuga Audentese spordigümnaasiumi hõbemedaliga lõpetanud Lutter – sama autasu teenis ka nendega koos Audentese SG / Noortekoondise ridadesse kuulunud Liis Noormets – siirdub idarannikul Lewisburgi linnakeses asuvasse Bucknelli ülikooli.

Kõigest 168 cm pikkune vasaukäeline sidemängija ütles, et ka tema laual oli mitu pakkumist, kuid talle meeldis Bucknelli akadeemiline taust. «Pidin minema tutvumisvisiidile kolme ülikooli, kui vahetult enne seda tuli Bucknellist täisstipendiumi pakkumine. Pidin paari päeva jooksul otsuse langetama,» meenutas Lutter.

Sauel elavat Lutterit paelus 3600 õpilasega ja madala vastuvõtuprotsendiga Bucknelli ülikoolis poliitteaduse eriala. «Treener ütles mulle, et tavaliselt sportlastele täisstipendiumi ei määrata ja minu näide on harukordne. Minu eriala spetsiifikat arvestades on hea, et suurlinnad nagu New York ja Washington on lähedal, kolme-nelja tunni autosõidu kaugusel,» rääkis Lutter, kes on NCAA 1. divisjoni kuuluva ja Piisoni nime kandva naiskonna ainus leegionär.

USA võrkpallis puuduvad teatavasti profiklubid ja seega võib pidada NCAA 1. divisjoni ala kõrgeima taseme näitajaks. Eelmisel hooajal olid 328 naiskonda jagatud 30 konverentsi, kuid aasta lõpuks moodustatud üldise pingerea põhjal asus Ohio 79., Houston 91., seljavigastusest paranenud Heidi Luksi klubi Arkansas 129. ja Bucknell 186. kohal. Neid kohti ei tasu võtta surmtõsiselt, sest konverentside tiimide arv ja tase on erinevad – näiteks Bucknelli vastasteks on Lutteri sõnul rohkem akadeemilise kallakuga pisemad ülikoolid.

«USAs tehakse kõvasti trenni ning õpingute ja võrkpalli ühendamiseks on see parim koht. NCAA 1. divisjoni tase on kindlasti Eesti liiga omast kõrgem, Liis Kullerkann on ühe aastaga ilusa arengu teinud,» märkis suvel Eesti naisvõrkpalluritele treeninguid läbi viiv Audentese juhendaja Peeter Vahtra.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles