Kohilas tehti naiste pikamaajooksu ajalugu

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liina Luik maijooksul.
Liina Luik maijooksul. Foto: LAURA OKS/PM/SCANPIX BALTICS

Eile Kohila staadionil toimunud BIGBANK Kuldliiga III etapil tegid Tartu Ülikooli Akadeemilise Spordiklubi pikamaajooksjatest kolmikõed Luiged spordiajalugu mahtudes kõik esikaheksasse ning jättes perekonda meistritiitli ja kaksikvõidu.



10 000 meetri jooksus teenis esikoha ja ühtlasi ka Eesti meistri tiitli Liina Luik ajaga 36.52,82 edestades õde Leila Luike 27 sekundiga. Kolmas õde Lily Luik lõpetas kaheksandana. Esimesena jäi poodiumilt välja aga samuti TÜ ASKi esindanud Egle Mätas. Jooksu võitis väljaspool arvestust võistelnud etiooplanna Asmerawork Bekele Wolkeba ajaga 35.59,84.

Meeste samal distantsil teenis hõbemedali TÜ ASKi jooksja Viljar Vallimäe ajaga 30.48,22 ja jäädes sellega võitjast Taivo Püist (SK Sportkeskus.ee) maha 16 sekundiga. Poodiumilt jäi esimesena välja Alexey Markov (TÜ ASK).

Edukaid TÜ ASKi sportlaseid  jagus teistelegi aladele. Naiste kõrgushüppe võitis ülekaalukalt Anna Iljuštšenko Daegu MM-i B-normatiivi tähistava tulemusega 1,92 ja püsib selle võiduga ka jackpoti graafikus.  Meeste teivashüppes noppis etapivõidu Kermo Rudissaar, kes tegi kogu võistluse jooksul kaks hüpet ja võitis tulemusega 4,78. Naiste 100m jooksus tuli teisele kohale Maarja Kalev ajaga 12,49.

Võistlusõhtu magnetiks olnud meeste kettaheites rõõmustas Gerd Kanter publikut esikoha ning enda hooaja paremuselt teise tulemuse 67.30-ga. Märt Israel oli 63.19-ga teine ning austerlane Gerhard Meyer kolmas 60.39-ga.

Tulemused ja lisainformatsioon: www.bigbankkuldliiga.ee. Järgmine BIGBANK Kuldliiga etapp toimub 12. juulil Jõgeva staadionil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles