Andres Sõbra jutt ergutas Grete Šadeikot

Peep Pahv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Grete Šadeiko.
Grete Šadeiko. Foto: Meelis Meibaum

Tänavu juunioride EMi võõrustava Eesti kergejõustikukoondise järelkasvu lihvitakse teisti, kui siinmail harjutud. Omaette nokitsemise asemel korraldatakse ühiseid treeningulaagreid, kus lisaks harjutamisele avardatakse ka noorte maailmapilti.
 



Möödunud nädalal harjutas paarkümmend koondislast ühiselt Rakveres. Raskete treeningukordade vahel kohtusid nad korvpallitreener Andres Sõbra ja näitleja Tarvo Sõmeriga, lisaks pakkus neile elamusliku etenduse mustkunstnik ja positiivse energiaannuse said nad Eesti U-20 korvpallikoondise mängu vaadates.

Mitmevõistleja Grete Šadeiko sõnul tekitavad sellised laagrid mõnusat vaheldust. «Mulle mõjuvad need küll väga hästi,» rääkis ta ja tõstis eriliselt esile kohtumist Sõbraga. «Kergejõustikus võiks ka olla selliseid treenereid. Ta rääkis hästi tarka juttu, aga samas viskas ka nalja.»

Sportlaste ja külaliste kohtumisi koordineeriv Eesti koondise peatreener Aivo Normak kuulas samuti Sõbra esinemist. «Ta rääkis palju endast, kuid ka sportlase ja treeneri vahelisest usaldusest. Kui see puudub, pole võimalik korraliku tulemuseni jõuda,» edastas Normak kogenud treeneri sõnu. Sõbra ja kergejõustiklaste kohtumine toimus kolmapäeval, päev hiljem näitasid paljud koondislased Kohilas kuldliiga etapil väga häid tulemusi.

Normaku hinnangul on ühised laagrid kasulikud – noored sportlased õpivad tundma üksteist ja elu laiemalt. «Varem pole me noortekoondist niimoodi tiitlivõistluseks ette valmistanud. Seekord tuli initsiatiiv meie, mitte sportlaste ja treenerite poolt,» selgitas Normak. «Usun, et kui me järgmine kord sellist asja ei korraldaks, hakatakse ühistest laagritest puudust tundma.»

Kõik treeningulaagrid on kergejõustikuliidu kulul ja iga EM-koondise kandidaat saab kaasa võtta oma treeneri. Lisaks on väiksemates linnades toimuvatel treeningukogunemistel veel üks suur eelis – igapäevane elu ei sega harjutamist. «Tallinnas ja Tartus hajuks asjad liiga laiali,» leidis Normak.

Möödunud reedel käis Rakvere staadionil töö täie hooga. Staadioni erinevates otstes hakkasid silma kogenud treenerid Tõnu Kaukis, Leonhard Soom ja Ants Kiisa, kes kõik tegelesid väikese grupi õpilastega.

Hiljuti põlvelõikusel käinud Šadeiko tegi staadioni muruplatsil jooksuharjutusi ning tavainimese silm ei osanud küll hiljutist häda märgata. Piiga ise on siiski veendunud, et mingi jälje hiljutine paus siiski jätab.

Šadeiko kuulub vaieldamatul Eesti koondise suurimate lootuste hulka. Normak ei soovinud siiski võimalikest medalisoosikutest rääkida, ent möönis, et kõrgeid kohti võivad püüda mitmed eestlased.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles