Peep Pahv: kõigil on võimalus

Peep Pahv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peep Pahv
Peep Pahv Foto: Peeter Langovits

Kaks suve tagasi mutta vajunud Eesti korvpallikoondisele anti uueks tõusuks aega kaks aastat.

EM-valiksarja B-divisjoni mängud ei oma enam mingit tähtsust ja treeneritel on hea võimalus katsetada. Järgmises valiktsüklis, kui kaalul on pääsmed EM-finaalturniirile, seda võimalust pole.

Sellesuvistele mängudele lähebki Eesti koondis vastu juba põhjalikumalt uuenenud rivistuses. Veel mõned aastad tagasi noorte mängumeeste hulka kuulnud Janar Talts, Kristjan Kangur ja Gregor Arbet on ootamatult kiiresti saanud vanadeks, kes peavad platsil mänguvankri vedamise enda kanda võtma. Kuid vaja on ka uute noorte abi.

Koondise treenerid tõmbasid tänavu selge piiri – ükski mees, kel vanust üle 30 eluaasta, valikusse ei mahtunud. Kõrvale jäid mõned mullu võimaluse saanud, kuid oskustelt lahjaks jäänud mängijad, puudujate nimekirja mõjutasid ka vigastused ja armeeteenistus. See kõik andis võimaluse uuele põlvkonnale.

Valitute hulka mahub mängijaid, kes koduklubis etendavad pelgalt statisti rolli ja kellele riigi esindusmeeskonda pääsemine on juba suur kordaminek. Kitsas valik sundis vabanema eelarvamustest ja kutsuma punti mehe, kes seni olnud oma käitumise pärast põlualune.

Väga hea, sest kõigile on antud võimalus. Augusti lõpuks on selge, kes suutis seda kasutada ja kes jäävad ilmselt igavesti noorteks andekateks pinginühkijateks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles