Soome suusalegend Myllylä suri 41-aastasena

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mika Myllylä
Mika Myllylä Foto: SCANPIX

Ööl vastu tänast suri oma kodus Soome suusalegend Mika Myllylä.

Myllylä surma täpne põhjus on veel teadmata, ent politsei teatel nad kuritegu ei kahtlusta, vahendab Soome meedia.

Myllylä oli 41-aastane, ta on Soome läbi aegade edukaim meessuusataja - Myllylä võitis olümpiamängudelt ühe kulla, ühe hõbeda ning neli pronksi, lisaks võitis ta MMidelt neli kuldmedalit, kolm hõbedat ja kaks pronksi.

2001. aasta Lahti MMil jäi Myllylä vahele dopingu tarvitamisega ning talle määrati kaheaastane võistluskeeld. Myllylä proovis küll pärast võistluskeelu lõppu karjääri jätkata, ent ei pääsenud enam koondisesse ning otsustas seetõttu 2005. aastal karjääri lõpetada.

Pärast sportlaskarjääri lõppu sattus Myllylä alkoholi küüsi, ta mõisteti 2008. ja 2009. aastal süüdi joobes olekus autojuhtimises, lisaks mõisteti ta 2010. aastal kolmel korral süüdi vägivallatsemises.

2007. aastal purunes tema abielu ning kuigi ta üritas abikaasa Suviga suhet taastada, ei tulnud sellest midagi välja. Neil on kolm last.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles