Balti velotuur võib rahapuudusel ära jääda

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Balti tuuril saab võistlemas näha 20 meeskonda.
Balti tuuril saab võistlemas näha 20 meeskonda. Foto: Liis Treimann

Katset tänavu Balti velotuuri taaselustada ähvardab läbikukkumine, sest Eesti-poolsete korraldajate eelarves haigutab suur auk. Eestis peetavate etappide organiseerimise eest vastutava Allar Tõnissaare sõnul on puudu 40 000 eurot, mida ta meeleheitlikult kokku üritab saada.



«Ootan vastuseid selle nädala lõpuni ja esmaspäeval võtame Riias vastu lõpliku otsuse,» ütles Tõnissaar, kes on abipalvega pöördunud ka valitsuse ja Tallinna linnavalitsuse poole. «Jäime asjaajamisega hiljaks, sest kevadel tuuri korraldamisotsust vastu võttes olid suurfirmad oma sponsorprogrammi juba kinnitanud. Kui me puuduolevat summat ei leia, tuleb käed üles tõsta, sest ma ei taha võistlust võlgu korraldada.»

Kõige tõenäolisem ongi puuduolev raha saada valitsuse reservfondist. Täidesaatva võimu esindajatele peaks velotuuri toetamine meeldima, sest 16. augustil Leedus algav ja viis päeva hiljem Tallinnas lõppev võistlus oleks osa Balti keti aastapäeva üritustest. Eesti korraldajate olukorra teeb keerulisemaks teadmine, et suurem osa tehnikast ja teenindavast personalist – kohtunikud, ajavõtu eest vastutav personal ja ametlikud Škoda autod – tuleb suuremate kogemuste tõttu meie riigist.

Raskusi ületada püüdva Tõnissaare sõnul on Balti tuuril tohutu potentsiaal, sest jõuproovist võib tulevikus saada regiooni juhtiv rattavõistlus. «Liitumise vastu on huvi tundnud soomlased ja venelased, tore oleks ka rootslased kampa saada. Ühiselt kulusid jagades tuleb korraldamine palju soodsam. Rahvusvahelise alaliidu esindajate sõnul võib Balti tuur kasvada sama suureks jõuprooviks nagu Poola tuur,» rääkis Tõnissaar.

Rahalised raskused vaevavad ka üht etappi võõrustavaid lätlasi, kelle ööbimiskulud võtsid Leedu korraldajad enda kanda. Praeguse kava järgi algab Balti tuur proloogiga Vilniuses, järgmisel päeval sõidetakse Leedu pealinnast Panevežysesse ja kolmandal päeval sealt edasi Šiauliaisse.

19. augustil toimub Lätis 3. etapp marsruudil Riia-Sigulda ning seejärel suundub ratturite karavan Eestisse. Esmalt sõidetakse Viljandi ümbruses ja tuurile pannakse punkt Tallinnas, kus start ja finiš asuvad lauluväljaku juures Pirita teel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles