Heas tujus Järveoja: oleks ju võinud testikatsel mõnda hüpet ka proovida...

Karl Mihkel Eller
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ott Tänak ja Martin Järveoja.
Ott Tänak ja Martin Järveoja. Foto: Jaanus Ree / Red Bull Content Pool

Ott Tänaku kaardilugeja Martin Järveoja lausus Rally Estonia testikatse järel, et võistlusärevus tekib kindlasti avakatse stardis, koduradadel kihutamine loob aga niikuinii erilise tunde.

«Oleme siin Karliga (Kruuda – toim) päris palju testinud, aga aastatega on tee nii palju laiemaks läinud ja puid on tee äärest maha võetud, nii et tee on ikkagi kuidagi uus. Siiski – kodurajad on ikkagi kodurajad ja mingil määral tuttavad,» rääkis Järveoja.

Testikatse järel viskas Järveoja ühtlasi väikese killu selle kohta, mis talle ja Tänakule viimati Sardiinia MM-rallil saatuslikuks sai. «Ühtegi hüpet korraldajad ei ole teinud – võiks ju teha, et ikkagi testil ka mingit hüpet proovida!» muigas ta. «Paar kohta on, kus kergelt kergitab, aga ei midagi erilist.»

Järveoja sõnul katsetati testikatsel eri amorte, võistlusmomenti ja ärevust veel hinges polnud. «Aga esimese katse stardis on see kindlasti olemas. Ilma adrenaliini ja närvita täitsa tuimalt peale minna – võib-olla siis ei olekski piisavalt keskendunud,» lausus ta.

Kaardilugejal pole sõidu ajal aega aknast välja vahtida, kuid Elvas sirgunud Järveoja loodab, et lähedased on raja veeres kohal. «Ei silmanud, palju täna raja ääres rahvast oli, aga tundub, et siin service-pargi ümber ja stardis on neid päris palju. Ilm on ka ilus, võiks veel juurde tulla! Küllap toetajaid leidub meil iga kurvi peal. Kindlasti Elva katsel võiks kõik sugulased ja pereliikmed esindatud olla,» sõnas Järveoja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles