Rootsi suusaäss: Myllylä hakkas äkitselt palju kiiremini suusatama

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mika Myllylä.
Mika Myllylä. Foto: SCANPIX

Praegu veel mitteteadaolevatel asjaoludel 41-aastaselt oma kodus surnud Soome suusaässa Mika Myllylä ümber toimuv on kuum teema ka Rootsi spordiajakirjanduses, kes küsis kommentaari tippspordiga lõpparve teinud Per Elofssonilt ja Niklas Jonssonilt.

«Enne Lahti MMi vaatasin Mika Myllylä poole alt üles, kuid pärast seda sai tema nimi määritud,» viitas Elofsson soomlase põrumisele dopingukontrollis. «Väljaspool suusaradu oli Myllylä meeldiv inimene. Alati on kurb, kui keegi peab niimoodi maisest elust lahkuma.»

Jonsson: «Myllylä oli lõbus sell, kelle ümber kostus alati naeru. Midagi juhtus üheksakümnendate keskel, kui ta äkitselt palju kiiremini suusatama hakkas. Sportlasena mõtlesin, mis on juhtunud. Vastuse saime Lahti MMil. Suusatajad liiguvad kitsas ringkonnas ja dopinguga vahele jäänud sportlasel on raske tavaelus karjääri teha. Loodan, et Soome alaliit tegi tema abistamiseks kõik.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles