Narva Energiajooksule joostakse tormi

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Narva energiajooksu tugitalad: Sandor Liive, Mati Lilliallik ja Tarmo Tammiste.
Narva energiajooksu tugitalad: Sandor Liive, Mati Lilliallik ja Tarmo Tammiste. Foto: jooks.ee

13. augustil esmakordselt toimuvale Narva Energiajooksule registreerus eile tuhandes osavõtja. Uudsele kultuuri- ja spordi suursündmusele Ida-Virumaal on tulemas arvukalt erinevate valdkondade inimesi üle kogu Eesti.

«Euroopa Liidu idapiiril toimuvale uuele kultuuri- ja spordisündmusele on tulemas inimesi erinevatelt elualadelt Eestist ja ka naaberriikidest Venemaalt, Soomest, Rootsist ja Lätist,» tunneb jooksu peakorraldaja Mati Lilliallik heameelt. Liikumisrõõmu tullakse nautima nii üksi, peredega kui koos sõpradega.

«Paljud kollektiivid ja ettevõtted on enda jaoks avastanud Narva Energiajooksu näol unikaalse firmapuhkuse vormi, tulles osalema suurema seltskonnaga või kogu kollektiiviga. Saab ju üheskoos suurepäraselt nautida Narva ja Ida-Virumaa vaatamisväärsusi, teha pisut sporti, nautida kultuuriprogrammi ning pärast üheskoos Soome lahe või Peipsi järve kaldal mõnusalt puhata,» tutvustab Lilliallik jooksuürituse lisaväärtusi. «Juba on energiajooksul kirjas mitmed koolid, lasteaiad, spordiklubid, kultuuriasutused, pangad, kaevandused, kauplused ja sõpruskonnad,» sõnab peakorraldaja.

Narva Energiajooksu programmis on 7km jooks, kepikõnd ja käimine, poolmaraton ning lastejooksud. Poolmaratonis peetakse ka Eesti meistrivõistluste arvestus. Ilma ajavõtuta 7 km jooksul ja kõnnil osalemine maksab juulis 6 eurot, 7 km ajavõtuga jooksul osalemine 9 eurot ja 21 km poolmaratonil osalemine 16 eurot. Lastejooksudel osalemine on tasuta. Energiajooksu heategevusliku panusena annetatakse osa osalustasudest võimlemislinnaku rajamiseks. Osalejate, korraldajate, Eesti Energia ja Äkke Spordiklubi ühisel jõul valmib sügiseks Narva Pähklimäe tervisradadel võimlemis- ja jõuharjutustekompleks.

Energiajooksu võistluskeskus asub Narva Peetri platsil ning rada kulgeb linnatänavatel ja pargiteedel möödudes bastionitest, linnusest ja Aleksandri kirikust. Lastejooksud toimuvad Peetri platsiga külgnevas linnuse pargis. Päeva sportlikule osale järgneb Anne Veski kontsert ja ajaloofestivali lahingetendus „Narva lahing“.

Kõigile 7km jooksu ja kõnni ning poolmaratoni distantsi lõpetajatele kingib Viking Line kruiisi Helsingisse. Häid auhindu osalejatele on pannud välja ka mitmed teised ürituse toetajad.

Narva Energiajooks on Eesti Energia, Narva Linnavalitsuse, Kultuuriministeeriumi ja MTÜ Spordiürituste Korraldamise Klubi algatusel loodud uus sündmus Eesti ürituste kalendrisse, mille eesmärgiks on tõsta Ida-Virumaa tähtsust Eesti kultuuri- ja spordimaastikul.

Registreerumine ja info: www.jooks.ee või www.jooks.ee/narva

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles