Raskuste käes vaevlev TVMK lõpetab tegevuse

Oliver Lomp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pjotr Sedin..
Pjotr Sedin.. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Eesti Jalgpalli Liidu litsentsikomisjon otsustas võtta jalgpalliklubilt FC TVMK meistri- ja esiliigas mängimise litsentsi, kuid lubas klubi võistkondadel mängida litsentseeritavates liigades hooaja lõpuni.


«Kohtusin FC TVMK presidendi Peter Sediniga ja kui Eesti Jalgpalli Liidu (EJL) esialgne plaan oli jätkata FC TVMK administreerimist eesmärgiga anda mõne aja pärast klubi juhtkonnale tagasi «terveks ravitud» ja toimiv amatöörklubi, siis kohtumise käigus lepiti kokku, et EJL aitab klubi sulgeda,» märkis EJLi president Aivar Pohlak.



«Ühelt poolt on klubi kadumine kurb, teiselt poolt arvan, et meie oleme omalt poolt teinud kõik mis võimalik, et parimat lahendust leida. Olen kindel, et FC TVMK administreerimise alla võtmine oli ainuõige otsus, sest selliselt õnnestus otsa lõppenud kütusega lennuk valutult maan­dada. Pean selle all silmas nii meistrivõistlusi, mängijaid kui ka treenereid. Sisuliselt on EJL aidanud FC TVMK mängijatel uued jalgpalluritöökohad leida,» lisas Pohlak.



Keskmine tase tõuseb


Kuigi Pohlaku sõnul ei soovi keegi kunagi kellegi hävimist, tuleb TVMK lagunemine mõneti isegi kasuks – TVMKs mängivad tugevad jalgpallurid jagunevad nüüd teistesse satsidesse laiali.



«Kaotame küll ühe eurosarja meeskonna, kuid siinne esinelik on tulevikus ilmselt ühtlasem,» tõi Pohlak välja positiivseid külgi. «Pigem oligi Tallinna turul liiga palju klubisid.»



Otsusega langetati turniiritabeli kolmanda koha saanud TVMK esindusmeeskond meistriliiga hooaja lõpptabelis 10. kohale, nagu ka FC TVMK duubelvõistkond esiliiga hooaja lõpptabelis.


Lähtuvalt litsentsikomisjoni otsusest mitte lubada FC TVMK klubi meistri- ja esiliiga litsentseerimisele, langeb FC TVMK automaatselt välja ka esiliigast. Seega tõuseb näiteks Narva Trans kolmandaks ning meistriliiga üleminekumängud peetakse Pärnu JK Vapruse ja Paide FC Flora vahel. 



Lohel pea maha


Pohlaku meelest võiks aga TVMK mängijatele suure tööga teenitud pronksmedalid füüsiliselt kätte jääda.



«Usun, et see mõte läheb komisjonis läbi. See oleks mängijate suhtes õiglane. Enamik neist on need medalid välja teeninud,» märkis Pohlak, kes tabelis kolmandaks tõusnud Narva Transi protesti ei karda. «Olen Narva Transi presidendiga neil teemadel rääkinud.»



Eesti Jalgpalli Liidu juhatus koguneb teisipäeval, 18. novembril otsustamaks FC TVMK kaotamisega seotud nüansse, enamjaolt bürokraatia, kuidas seda täpselt vormistada. Koosoleku kuumem teema on aga arutlus kokkuleppemängude üle, kus koostöös Eesti politseiga on saavutatud märkimisväärne edu.



«Meil on korralik tõestusmaterjal olemas,» kinnitas Pohlak. «Sellel lohel on mitu pead ning esimese tahame kiiresti maha lüüa.»



Viimane Eesti jalgpalli puudutav pettusekahtlus oli seotud Maarjamaalt pärit jalgpalluri Aleksandr Kulikuga. Viimase tööandja Soomes, Rovaniemi Pallouseura vallandas mängija, süüdistades teda petuskeemis osalemises.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles