Positiivse proovi andnud Venemaa tippratturit ähvardab vallandamine ja suur rahatrahv

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aleksandr Kolobnev
Aleksandr Kolobnev Foto: SCANPIX

Tänavusel Prantsusmaa velotuuril esimese ratturina positiivse dopinguproovi andnud venelane Aleksandr Kolobnev jättis küll seetõttu Tour de France’i pooleli, ent väidab, et pole keelatud aineid tarvitanud.

Katjuša ratturi proovist leiti diureetikumi nimega hüdroklorotiasiid (HCT), tegemist on ainega, mida üldjuhul kasutatakse mõne tõsisema dopinguaine pruukimise varjamiseks, kirjutab Reuters.

Kuna tegemist pole sooritusvõimet parandava ainega, võinuks Kolobnev Rahvusvahelise Jalgrattaliidu (UCI) reeglite kohaselt Touri jätkata, ent ta otsustas ise katkestada.

«Eilsel puhkepäeval sain teada, et labor leidis minu organimist ainet nimega hüdroklorotiasiid,» seisis Kolobnevi täna hommikul meediale saadetud avalduses. «Ma ei tea, kust see aine minu organismi on sattunud.»

Eile korraldas Prantsusmaa politsei läbiotsimise tema hotellitoas, kuid ei leidnud midagi, mis viitaks keelatud ainete tarvitamisele.

Vahepeal levisid ka kuuldused, et Katjuša vallandas 2009. aasta MMi grupisõidus hõbeda pälvinud ja kahel korral Venemaa meistriks kroonitud Kolobnevi, ent mehe enda sõnul ei vasta see tõele. «Mind pole vallandatud,» kinnitas ta.

Kui aga ka tema B-proov peaks positiivseks osutuma, saab ta siiski Katjušast sule sappa ning vastavalt meeskonna reeglitele peab ta trahvina tiimile maksma viiekordse aastapalga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles