Kreekast lahkunud Steinberg tuli Pärnut kullale aitama

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sander Steinberg tegi kõigis Saloniki PAOKi mängudes otsast lõpuni kaasa.
Sander Steinberg tegi kõigis Saloniki PAOKi mängudes otsast lõpuni kaasa. Foto: volleyleague.gr

Kreeka võrkpallimeeskonnas Saloniki PAOK korraliku hooaja teinud diagonaalründaja Sander Steinberg katkestas kaheaastase lepingu, sõlmides kontrahti Pärnu VKga.

Steinbergi lahkumist PAOKist võib pidada pisut üllatavaks, sest eelmisel hooajal Kreeka liigas 4. koha saanud ja karikavõistlustel poolfinaali jõudnud meeskond tegi viimaste aastate parima tulemuse. Kreeka võrkpalliklubide telgitagustesse piiludes läheb pilt selgemaks.

Nimelt lahkusid PAOKist mitmed juhtmängijad ja meeskond loobus rahalistele raskustele viidates kohast eurosarjas. Samal põhjusel osaleb valitsev meister Pireuse Olympiacos Meistrite liiga asemel madalaimas sarjas Challenge Cupil. Pronksi saanud Ateena Panathinaikos keskendub ainult koduliigale.

Toobal sidemängijaks
23-aastase ja 206 cm pikkuse Steinbergi sõnul otsustas ta Eestisse naasta «isiklikel põhjustel», kuid ilmselt aitas valiku langetamisele kaasa Kreekas leiba teeninud sportlaste põhimure – palgavõlgnevused. «Parajalt jäädi võlgu,» ei soovinud Steinberg summa suurust avalikustada.

«Pidasin läbirääkimisi ka teiste klubidega, kuid Pärnu tegi konkreetse pakkumise. PAOK mulle lahkumisel takistusi ei teinud.»

Kuurortlinna klubis, mille suur eesmärk on lõpetada viis viimast hooaega kestnud Tallinna Selveri võidumarss, hakkab Steinbergile palle ette tõstma kaks eelmist hooaega Tartu Pere Leiva vormi kandnud sidemängija Andres Toobal, kes asendab lätlast Agris Leitist.

Mäletatavasti oli 22-aastane ja 193 cm pikkune Toobal lähedal oma esimesele välislepingule – ta saatis allkirjastatud kontrahti Soome meistrile Rovaniemi Lakkapääle, kes aga pärast nädalast vaikelu eestlasele teatas, et pole tema teenetest huvitatud.

Pärnu põhimeestest loobus tippspordist diagonaalründaja Ardo Lünekund, lahtine on nurgaründaja Jaanus Nõmmsalu ja lätlasest libero Austris Stalsi jätkamine. Nõmmsalu sõnul on ta nõus samadel tingimustel lepingut pikendama, kuid Pärnu klubi mänedžeri Reio Tilga sõnul kaaluvad nad tõsiselt ka leegionäride palkamist, sest rahvusvahelisel mängijateturul on töötasud tublisti kukkunud.

Eesti koondisega EM-finaalturniiriks valmistuv Nõmmsalu ei taha aga palgas järeleandmisi teha ja otsib võimalust välisklubisse siirduda. «Tore oleks Janis Sirelpuuga (TTÜ temporündaja – toim) ühte meeskonda pääseda. Välismaal tekib hooaja jooksul raskeid hetki ja üheskoos on kergem neid ületada,» rääkis Nõmmsalu.

Ruul naaseb Pere Leiba?
Pere Leib otsib Toobalile asendajat piiri tagant, esmajoones üritatakse kaubale saada mõne lõunanaabriga. Läbirääkimisi peetakse Vjaceslavs Grimailovsi (mängis Pere Leivas aastatel 2005–2007) ja Artis Caicsiga (Riia Lase). Võimalik, et Pere Leiba naaseb eelmise hooaja keskel suhtumisprobleemide tõttu Selverist vallandatud temporündaja Martin Ruul.

Tartu klubi sõlmib mehega lepingu, juhul kui tema pikalt valu teinud õlg suuri koormusi kannatab.
Eesti rahvusmeeskond jätkab ettevalmistust septembris toimuvaks EMiks Pärnus. Sel nädalal liitusid treeningutega Achilleuse kõõluse operatsioonist taastuv Eerik Jago ja neerukividega operatsioonil käinud Kardo Kõresaar.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles