Londoni Chelsea nimetas ametisse uue peatreeneri

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Chelsea uus peatreener Maurizio Sarri.
Chelsea uus peatreener Maurizio Sarri. Foto: Stefano Rellandini / Reuters / Scanpix

​Inglismaa jalgpalli kõrgliigaklubi Londoni Chelsea, kes teatas reede hommikul senise peatreeneri Antonio Conte vallandamisest, nimetas uueks juhendajaks 59-aastase itaallase Maurizio Sarri.

Kolm eelmist hooaega Itaalia kõrgliigaklubi Napoli peatreenerina töötanud ning selle aja jooksul seal kaks hõbemedalit võitnud Sarri nimetas ühe eesmärgina «meelelahutusliku jalgpalli» Stamford Bridge'ile toomist. Sarri töö Napolis võtab üle Carlo Ancelotti.

«Minu karjääris algab uus ja põnev peatükk. Loodean, et suudame fännidele pakkuda meetl lahutavat jalgpalli ning et pretendeerime hooaja lõpus karikatele, sest just neid see klubi väärib,» sõnas Sarri, kes on 2003. aastal Chelsea omanikuks saanud Roman Abramovitši ajastu 13. täiskohaga peatreener.

Chelsea sõlmis Sarriga kolme-aastase lepingu, aga viimati töötas mõni mees nii pikalt Chelsea peatreenerina 2004-07, kui Jose Mourinho sai sule sappa oma neljanda hooaja alguses. Seejärel on Chelsea peatreeneriteks olnud Avram Grant, Luiz Felipe Scolari, Guus Hidink, Carlo Ancelotti, Andre Villas-Boas, Roberto di Matteo, Rafael Benitez, uuesti Mourinho, uuesti Hiddink ja Conte, kellest ainsana püsis üle kahe aasta ametis Mourinho (2013 suvi-2015 sügis).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles