Leok lõpetas Sõmerpalu krossi kahel korral teise kohaga

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tanel Leok
Tanel Leok Foto: Ray Põder

TM Factory Racing sõitjale Tanel Leokile oli kolmapäeval, 13. juulil Sõmerpalu motokrossirajal sõidetud kross väga oluline. Kodupublik, kodurada ja vanaisa Väino Leoki rändkarikas, mis kahel viimasel aastal viidud Itaaliasse. Oleks olnud paras aeg see taas tagasi Sõmerpallu tuua.

Superfinaalis, kus olid koos päeva kiireimad sõitjad klassidest MX1 Inter, MX2 Inter ja Open, eraldus teistest duo Jevgeni Bobrõšev ja Tanel Leok. Leokil oli selge soov tuua vanaisa rändkarikas koju tagasi.

Eesti krossimees pääses ka juhtima, kuid üks viga lubas Bobrõševil temast mööduda. Mehed sõitsid ring-ringi järel koos, kuid paraku hakkas Leoki tsiklist tulema heledat suitsu ja head see ei tähendanud. Viimastel ringidel oli selge, et Bobrõševi püüda ei õnnestu ja nii võttis Venemaa krossimees Jevgeni Bobrõšev superfinaali võidu Tanel Leoki ees endale. Kolmandaks sõitis end Itaalia krossisõitja Davide Guarneri, kes möödus pikalt teisel kohal sõitnud Gert Krestinovist, kelle lõppkoht superfinaalis oli neljas.

Tanel Leok: «Superfinaalis jäi kripeldama, et apsu tõttu pääses Jevgeni mööda. Samas olid mul mured ka tsikliga, seega pole rahul sellega. MX1 Inter klassides, kui pill veel korralikult toimis, sai Jevgeniga päris korralikult võidu sõita. Muus osas väga rahul, Sõmerpalus on alati hea sõita.»

MX1 Inter klassis oli Leok kahel korral teine, Bobrõšev edestas esimeses sõidus Leokit 8,2 ja teises 2 sekundiga. Kokkuvõttes tuli kolmandaks Marc de Reuver.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles