Murakat ei lubata pättidelt tagasi saadud kiivriga starti

Peep Pahv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Margus Murakas tuleb  Rally Estonial  starti tuliuue Mitsubishi Lancer EvoXiga.
Margus Murakas tuleb Rally Estonial starti tuliuue Mitsubishi Lancer EvoXiga. Foto: Elmo Siig/Sakala

Möödunud suvel pättide poolt varastatud ralliautota jäänud vanameister Margus Murakas tuleb täna Rally Estonial starti tuliuue Mitsubishi Lancer EvoX roolis. Kuigi masin on uus ja kogenud roolikeeraja sõnul vanast sõiduvahendist parem, ei möödunud tema võistluseelsed päevad närvipingeta.


Probleemid tipnesid eile tehnilises komisjonis, kus otsustati, et Murakas ei tohi vahepeal varastelt tagasi saadud kiivriga rajale minna.

«Pätid olid minu ja kaardilugeja kiivri pealt homologeeringu kleebised maha tõmmanud,» selgitas koos poeg Henriga sõitev Margus Murakas.

«Käisin kiivreid tehnilises komisjonis näitamas, et meil lubataks neid ikka kasutada, kuid mingi tähise järgi otsustati, et need polegi üldse autospordi jaoks sobilikud kiivrid! Imestati veel, et kuidas need on üldse kunagi homologeeringut tähistavad kleepsud peale saanud,» lisas vanameister.

Murakas on spetsiaalselt disainitud kiivreid kasutanud aastaid ja kordagi pole nende kasutamise suhtes tekkinud ühtegi küsimust.

Eile pärastlõunal oli Murakas siiski veendunud, et suudab võistluse ajaks hankida sobivad ja tehnilise komisjoni nõuetele vastavad peakaitsed.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles