Kaks eestlast heitleb noorte jetispordi MMil esikohale

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marten Männi.
Marten Männi. Foto: Simon Palfrader

Reedel alustas koguni 11 eestlast Portugalis Penafielis toimuvaid jetispordi Euroopa ja juuniorite maailmameistrivõistlusi ning mitmed noored on laupäeva õhtuse seisuga esikoha konkurentsis.

Maailmameistrivõistluste arvestuses nooremas (10-12 aastaste) klassis SKI Junior GP 3.2 lubati 9-aastane Ander-Hubert Lauri starti erandina. Esimese sõidu Lauri võitis, teises oli teine ja jagab võrdsete punktidega esimest kohta portugallase Manuel Leitega. «Sõidutunnetus oli hea ja õppisin täna palju,» ütles Lauri kokkuvõtteks. «Homme pean kindlalt võitma, muidu jään teiseks,» läheb ta kindla plaaniga järgmisele võistluspäevale.

Vanemas juunioride klassis SKI GP3.3 (13-15 aastased) lõppes tänane päev samuti eestlase juhtimisel, kui Mattias Reinaas kogus kahe sõiduvõiduga maksimumpunktid. «Kuna võitsin mõlemad stardid, siis võtsin sõitu rahulikumalt. Siin oleneb väga palju stardist, rada nõuab pingutust ja on väga kiire,» ütles Reinaas. Mattias Siimann on samas klassis 4. kohal.

Marten Männi osaleb Euroopa meistrivõistlustel kahes klassis, SKI GP3 ja SKI GP1. Neist esimene pole tal enda sõnul fookuses, vaid on pigem sõidumõnu saamiseks ja seal tuli sõitudes täna kaks kolmandat kohta ning kolmas on Männi ka päeva kokkuvõttes. Enda põhiklassis SKI GP1-s juhtis ta esimest sõitu terve aja, kuid viimasel ringil sattus suure paadi lainesse ja oli sunnitud esikoha käest laskma ning teisena lõpetama.

«Teises sõidus tegin vigade paranduse ja võitsin,» ütles Männi. «Väga kiire rada, sile vesi järve peal, väga raske on möödasõiduks võimalust leida,» iseloomustas ta võistlustingimusi. «Kes stardist hästi minema saab, selle võimalused on kõige paremad. Konkurendid on väga tugevad, homme pean viimases sõidus pingutama, et esikoht kindlustada.» Männi juhib pärast tänast päeva võrdsete punktidega (45) prantslase Raphael Maurini ees.

Ülejäänud eestlaste tulemused pärast esimest võistluspäeva. Euroopa meistrivõistluste arvestuses klassis SKI Veteran GP1 on Andres Lauri lätlase Janis Uzarsi järel teisel kohal (31 p), kolmas on Egon Üpraus (samuti 31 p). Runabout GP 4 klassis on Mattias Siimann võrdsete punktidega (33) kolmandal kohal rootslase Samuel Johanssoni järel. Naisi on klassis SKI Ladies GP1 stardis kaks, kellest Jasmiin Üpraus hoiab kolmandat kohta (28 p), Katriin Nilbe on 6. kohal (22 p). Runabout GP2 klassis on Erkki Koppel 4. kohal (23 p). Rubabout GP1 klassis on Anton Pankratov 6. (23 p) ja Erkki Koppel 11. (0 p). Markus Lutsokert on SKI GP1 klassis 10. kohal (13 p).

Homne võistluspäev jätkub ligi 100 võistlejale 12 riigist viimaste, kolmandate võistlussõitudega.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles