Karmilt kukkunud rattur: paistes huule pärast Touri ei katkestata

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Laurens ten Dam
Laurens ten Dam Foto: SCANPIX

Rabobanki rattur Laurens ten Dam elas Prantsusmaa velotuuril eilsel etapil üle üsna hirmuäratava kukkumise, ent jätkab siiski võistlemist.

30-aastane hollandlane kukkus Tour de France’i 14. etapil Col d’Agnes’ilt laskudes, kui kaotas suurel kiirusel teepervel sõites oma ratta üle kontrolli ja lendas teelt välja ning maandus näoli kraavis. Lisaks näohaavadele said marrastusi ka tema käed ja selg, vahendab Cyclingnews.com.

Arstid andsid talle esmaabi ja mees sõitis etapi lõpuni, pärast finišit viidi ta haiglasse, kus selgus, et ta polnud kukkumises murdnud ühtki luud.

«Luumurde pole. Ainult tulevased armid,» kirjutas ten Dam eile õhtul Twitterisse.

Ten Damile pääses kaheksa õmblusega, täna hommikuses postituses meenutas ta eelmisel pühapäeval okastraatidesse lennanud ja 33 õmblust saanud Johnny Hoogerlandi. «Varsti on start. Mul on endiselt 25 õmblust vähem kui Johnnyl,» kirjutas ta.

Rabobanki kommunikatsioonijuht Luuc Eisenga lisas ka oma Twitteri kontole ühe ten Dami kommentaari, miks ta vahejuhtumist hoolimata Touri jätkata soovib: «Paistes huule pärast Touri ei katkestata.»

Rabobank teatas, et tiimi meedikud hoiavad ten Damil silma peal ning kui nad leiavad, et tema seisund on halvenenud, kutsuvad nad mehe rajalt ära.

Vaadake kukkumise videot SIIT.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles