Rootsi laskesuusatäht lõpetas karjääri

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anna Carin Zidek
Anna Carin Zidek Foto: SCANPIX

2006. aasta Torino olümpial naiste ühisstardiga sõidus kuldmedali võitnud Rootsi laskesuusataja Anna Carin Zidek otsustas tippspordiga lõpparve teha.

Algselt murdmaasuusatamisega tegelenud Zidek, neiupõlvenimega Olofsson, võitis lisaks kuldmedalile Torinos ka sprindis hõbemedali, MMidelt on ta võitnud ühe kulla, kaks hõbedat ja kaks pronksi. Ta on võitnud 12 MK-etappi ja jõudnud veel 18 korral poodiumile.

2007/2008 hooajal jäi Zidek lapseootele, ent tegi hooaja lõpuni ja jätkas ka siis treenimist, sõites rullsuuskadega praktiliselt kuni sünnituseni – ta lõpetas treenimise kolm päeva enne sünnitust. Juunis sünnitas ta poja Liami ning juba neli päeva hiljem jätkas ta treeningutega ja oli uuel hooajal juba esimesel etapil stardis, saades koduses Östersundis 15 km tavadistantsil 12. koha

«Mul pole enam motivatsiooni jätkata, ma ei naudi seda enam,» selgitas 38-aastane Zidek Östersundi ajalehele. «Seetõttu otsustasin lõpetada.»

Zidek teatas juba pärast hooaja lõppu, et on tuleviku osas ebakindel ja vajab mõtlemisaega, ent nüüd on ta veendunud, et ei taha enam profispordiga jätkata.

«Alati on kurb, kui keegi karjääri lõpetab, aga sisetunne ütles, et Anna Carin tahab lõpetada,» tunnistas Rootsi koondise treener Staffan Eklund. «Ta on Rootsi laskesuusatamist kõvasti edendanud ning minu silmis on ta üks parematest.»

«Tahan Anna Carinit tänada. Kindlasti hakkan teda talvel igatsema, aga samas mõistan tema otsust,» lisas Zideki koondisekaaslane Anna Maria Nilsson. «Anna Carin oli nii pikka aega koondises ja meie jaoks oli see suurepärane, sest saime koos olümpiavõitjaga treenida!»

Eklundi sõnul plaanitakse uue hooaja esimesel MK-etapil Östersundis Zidekile korralik hüvastijätt korraldada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles