Touri üldliider: minu võiduvõimalus on null protsenti

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Thomas Voeckler
Thomas Voeckler Foto: SCANPIX

Nädal aega Tour de France’i kollast liidrisärki kandnud Thomas Voeckler on oma võiduvõimaluste suhtes üsna pessimistlik.

Täna on Prantsusmaa velotuuril puhkepäev ning ees ootab veel kuus etappi, Tour lõpeb pühapäeval Pariisis. Seitsmekordne võitja Lance Armstrong usub, et Pariisis finišeerides on kollane särk endiselt Voeckleri seljas, kuid prantslane ise sellesse väga ei usu, kirjutab AP.

«Muidugi ma võitlen, aga mul pole mõtet endale valetada,» sõnas Voeckler. «Minu võiduvõimalus on umbes null protsenti.»

Viimati võidutses prantslane Tour de France’il 1985. aastal, kui Bernard Hinault’ võttis oma viienda võidu. Voeckler aga ei taha, et temalt liiga palju oodataks.

«Ma ei taha inimestele valetada,» lausus ta. «Võib-olla oleks see hea reklaam, aga see ei huvita mind. Ma ei hakka prantslastele ütlema, et kuna kannan kollast särki, on mul võimalus võita.»

Voeckler edestab teisel kohal olevat Fränk Schlecki minuti ja 49 sekundiga ning kolmandal kohal olevat Cadel Evansit kahe minuti ja kuue sekundiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles