Salzburg pakub end Sotši asemele

Oliver Tiks
, reporter / toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Salzburgi vanalinna ja lossi postkaardivaade.
Salzburgi vanalinna ja lossi postkaardivaade. Foto: Reuters / Scanpix

Salzburgi linnavõimude teatel on nad valmis võtma enda kanda 2014. aasta taliolümpiamängude korraldamise, kui Sotšil ei õnnestu õigeaegselt valmis ehitada rajatisi või ei suudeta seal toime tulla ähvardava terroriohuga.

WirtschaftsBlatt usutles linnapead Gabi Burgstallerit, kes kinnitas, et kui Rahvusvaheline Olümpiakomitee (ROK) palub, siis võib Salzburg oma olümpiamängude korraldamise taotluse uuesti elustada, vahendas AFP.

«Meie suurim eelis seisneb selles, et meil on juba peaaegu kõik spordirajatised olemas,» arvas naine. «Kui olümpiakomitee meid vajab ja maksab meile ka õiglase osa üsna suurtest olümpiamängude tuludest, siis olen ma kohal.»

Austria majanduslehe andmetel on kokku kahest ja poolest sajast rajatisest, mida Sotši on vaja olümpiaks püstitada, praegu ehitusjärgus vaid paarkümmend. Venemaal pole suudetud leida veel ehitusfirmat näiteks uisutamisareeni ja mitme hotelli jaoks, samas kui riik seisab silmitsi ka ränga üleilmse finantskriisiga.

ROKi koordinatsioonikomisjoni esimees Jean-Claude Killy arvas veel augustis siiski, et Venemaa on suuteline rajatised õigeaegselt valmis saama, ent ta lisas seejuures, et «nad ei saa tööd peatada minutikski, ei päeval ega öösel».

Vene meedias teatati oktoobris ka suvisest terroriplaanist Sotši vastu, mida pidasid väidetavalt tšetšeeni mässulised. Seni on regioonis toimunud kuus rünnakut, mis põhjustasid nelja inimese surma ja kahele vigastusi. Lisaks kõigele asub kuurordi vahetus naabruses ka pikalt konfliktikoldeks olnud separatistlik Abhaasia provints, mis Moskva toel jätkab vastasseisu Gruusiaga.

Salzburgile võib aga olümpiamängude korraldusõiguse ülevõtmise puhul tugevaks konkurendiks osutuda Korea linn Pyeongchang, mis kaotas mullu otseses võistluses Sotšile napilt, samas kui austerlased langesid välja juba esimeses hääletusvoorus.

Austria on aga varemgi viimasel hetkel taliolümpiamängude korraldamise endale saanud. 1976. aastal asendas Innsbruck nimelt USA linna Denverit.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles