Priit Rätsepas nähakse MMi potentsiaali

Oliver Lomp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Võidukas Priit Rätsep (keskel) Lätis Kegumsis peetud Euroopa meistrivõistluste etapil.
Võidukas Priit Rätsep (keskel) Lätis Kegumsis peetud Euroopa meistrivõistluste etapil. Foto: motoverte.com

Nädalavahetusel Lätis Kegumsis peetud motokrossi EM-etapi võitnud Priit Rätsepas nähakse potentsiaali jõuda mõne aasta pärast maailmameistrivõistluste esikümne meeste sekka.

Senine EM-hooaeg oli aasta alguses miinimumeesmärgiks koha viie seas seadnud Rätsepal läinud kaunis täbarasti. Eriti nukraks kujunesid esimesed kaks etappi, ja kuigi hooaja edenedes muutusid ka tulemused järk-järgult paremaks, kuuendast positsioonist paremat polnud tal õnnestunud kätte võidelda.

Punktitabelis hoidis ta enne Läti osavõistlust seega 52 punktiga tagasihoidlikku 16. kohta. Lõunanaabrite juures tõestas ta aga kahe ülivõimsa sõiduvõiduga, et soodsate asjaolude kokkulangemisel võib ta olla tõeliselt kiire ning vähemalt EMil noppida ülikindlaid võite.

Ajal, mil MX1 maailmameistrivõistluste klassis sõidab ainult üks eestlane – Tanel Leok –, peab aga küsima, kas Rätsep on nii kiire, et jõuda lähiaastatel MMile ja võidelda seal soliidsete positsioonide eest.

«Kindlasti on ta piisavalt andekas. Eks see ongi üks põhjuseid, miks temaga koostööd teeme. Me võtsimegi ta sellepärast meeskonda, et mitte ainult Euroopas tegusid teha, vaid ka tulevikus MMil hästi sõita,» kinnitas Redmoto Honda Racingu tiimi eestvedaja Toomas Triisa. «Kindlasti saime ka Läti heast tulemusest indu juurde.»

Redmoto on juba tükk aega rääkinud, et plaanib kolme-nelja aastaga maailmameistrivõistlustele jõuda ning Triisa sõnul ei kavatseta seal ainult konkurentide tagatulesid põrnitseda. Rätsepas nähakse meest, kes suudab tiimi punktisaajate ehk 20 esimese hulka viia.

«Kui me juba MMile läheme, siis ei taha me kõige nõrgemad olla. Tahame, et meil oleks sõitja, kes on võimeline esikümnekohtadele sõitma, ja usume, et Priit on selleks võimeline,» arvas Triisa.

Rätsep mainis pärast võistlust positiivsena sedagi, et tundis end Kegumsis mõlema sõidu järel üsna hästi ning polnuks ilmselt midagi hullu, kui võistlus pikemgi olnuks. Ka Triisa kiitis 20-aastase noormehe kõva «mootorit».

«Ta on väga vastupidav ja sellisele noorele krossimehele tüüpiliselt julge. Eks kogemusi ja tarkust on vaja veel koguda, kuid iga asi tuleb omal ajal,» sõnas Triisa.
Sõidutehnika olevat Rätsepal aga juba praegu väga korralik. Kuigi stardid vajaks veel lihvimist, ei kaotavat ta hüpetel aega tippudele.

«Hüpetel on ta kindlasti üks Eesti kiiremaid mehi. Stardid on ehk veidi aeglased, aga näiteks Lätis tulid väga hästi välja,» kommenteeris Triisa.

Motokrossi Euroopa meistrivõistlustel on Rätsepal sõita veel kaks etappi. Järgmisena siirdutakse Belgiasse Lommelisse, kus tuleb võidu sõita liivarajal. Lätis teenitud 50 silmaga tõusis eestlane punktitabelis EMi kokkuvõttes kuuendaks.

Hooaja alguses püstitas mees miinimumeesmärgiks koha viie seas, praegusel hetkel tundub realistlik isegi pronksmedali püüdmine. Praegu kolmandat kohta hoidval prantslasel on koos 125 silma, talle järgnevad belglane Jens Getteman 122, taanlane Stefan Kjer Olsen 119 ning Rätsep102 silmaga. Liidrina jätkab prantslane Romain Febvre (163).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles