Elva Rattamaratoni soodusregistreerimine lõpeb täna

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liidrid Elion Estonian Cupi eelmisel etapil 14. Tallinna rattamaratonil.
Liidrid Elion Estonian Cupi eelmisel etapil 14. Tallinna rattamaratonil. Foto: Elion Estonian Cup

Elioni rattamaratonide ühe pikima, 68 km rattamaratoni ja 34 km pikkuse poolmaratoni soodushinnaga registreerimine lõpeb täna.  11. Elva Rattamaratoni start antakse Elva linna südames eeloleval laupäeval 23. juulil kell 12:00.


Elva Rattamaratoni peakorraldaja Jüri Kalmuse sõnul on põhisõidu rada eelmise aastaga võrreldes sama, toimunud on mõned muudatused pärast Puhja toidupunkti ja mõni kilomeeter enne finišit Elva linnas. Ehkki ilmaprognoos lubab laupäevast kuuma ilma jahutada hoovihma hoogudega, tasub korraldajate sõnul eelistada pigem siledamaid rehve, kuna rada on kiire ja tugeva põhjaga.

Elva Rattamaratoni põhisõidu start antakse kell 12:00, Jänksi lastesõidud algavad kümme minutit hiljem ja 34 km pikkune AXA poolmaraton stardib kell 13:30.  

Lastesõitudes stardivad esmalt kuni 12-aastased poisid ja tüdrukud 3,4 km pikkusele võistlusrajale. Seejärel nooremad võistlejad. Kõige väiksemate ratturite start antakse kell 13:05 ning kuni 4-aastastel ratturitel tuleb läbida 200 meetrine distants. Elva rattamaratoni detailne rajakirjeldus, sh ajakava ning Jänksi lastesõitude rajakaart on ära toodud estoniancup.ee veebilehel.

Senitoimunud nelja etapi järel on individuaalne paremusjärjestus enam kui tasavägine. Võrdselt 5969 punkti on kogunud Caspar Austa ja Raido Kodanipork. Viimasel etapil Kõrvemaal oli kiireim Austa, seetõttu stardib laupäeval Elva Rattamaratonil liidrisärgis just tema. Kahele esimesele järgneb vaid ühepunktilise vahega Erki Pütsep, kes juhib omakorda Premium7 aktiivseima ratturi arvestust. Elvas on stardis ka Jaan Kirsipuu, kelle eesmärk on kindlasti samuti sekkuda medalinõudlejate ringi.

Naisratturite osas on seis samuti pingeline - Ivika Lainevee juhib Kristel Koorti ees ning kindlasti ei ole oma viimast sõna öelnud veel ka värske maastikukrossi Eesti meister Maaris Meier. Meeskondlikult juhib pärast Elion Estonian Cup maratonidesarja poolte etappide toimumist Extreme Sport meeskond ja naiskondadest TÜ Akadeemiline Spordiklubi. Kokku osaleb Elioni-sarjas tänavu 104 võistkonda.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles