Koopast päästetud jalgpallipoistel ei lubata MM-finaali otsepildis vaadata (1)

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tai jalgpallipoisid paranevad jõudsalt, kuid arstid peavad neil siiski veel silma peal hoidma.
Tai jalgpallipoisid paranevad jõudsalt, kuid arstid peavad neil siiski veel silma peal hoidma. Foto: Reuters TV / Reuters / Scanpix

Üleujutatud koopast pääsenud Tai vutipoisid peavad leppima sellega, et tänaõhtust jalgpalli MM-finaali nad otsepildis ei näe. Päris ilma neid aga mängust siiski ei jäeta.

«Arvestades, et mäng toimub meie aja järgi üsna hilja, kell 22, aga tahame, et poisid puhkaksid ega vahiks kaks tundi järjest ekraane, peame ilmselt finaali salvestama ja neile seda videost näitama,» sõnas Chiang Rai Prachanukrohi haigla esindaja Reutersile.

FIFA kutsus küll poisse ja nende treenerit Prantsusmaa-Horvaatia finaaliks Moskvasse, kuid kõik päästetud on veel liialt nõrgad, et reisida. 12-liikmeline meeskond ja nende treener veetsid enam kui kaks nädalat Chiang Rai provintsis asuvates Tham Luangi koobastes, kui järsult tõusnud veetase nad sinna lõksu jättis. Lõppeval nädalal päästeti kõik koopas olnud kolm päeva kestnud päästeoperatsiooni käigus, kuid seejuures hukkus üks Tai sukelduja.

Praeguse plaani järgi lubatakse 11-16-aastased poisid ja nende 25-aastane treener haiglast välja neljapäeval. Täna kogunes koopasuu juurde aga umbes 4000 vabatahtlikku, et aidata korrastada sealset maastikku, mis sai päästeoperatsiooni käigus kõvasti räsida. Tai valitsus on teatanud plaanist nii kohalike kui ka turistide seas väga populaarsed koopad uuesti avada, kuid enne paigaldatakse sinna andurid, mis peaksid seesugused juhtumid edaspidi ära hoidma.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles