Noor ema Elerin Haas hüppas end lõppvõistlusele

Peep Pahv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elerin Haas näitas emotsioone.
Elerin Haas näitas emotsioone. Foto: Mihkel Maripuu

«Lapsest oli kasu – tänu temale olen magamata öödega harjunud. Võistluseelsel ööl ei saanud ma und, närv oli sees, kuid hommikul polnud ma sugugi nii väsinud kui mõni selline sportlane, kes harjunud sügavalt magama,» sõnas Tallinnas toimuval juunioride EMil kõrgushüppes oma hooaja parima tulemuse, 1.82ga edasi pääsenud seitsmekuuse poja ema Elerin Haas.


Võistluseelsel ööl eelistas 19-aastane piiga olla lapsest lahus, kuid võistluse ajal jälgis väike pisipoeg Kristofer koos isa ja vanaemaga ema tegemisi otse kõrgushüppesektori kõrval.

«Esimeste kõrguste ajal mõtlesin: Jess! Pisike vaatab minu võistlust, ent lõpus keskendusin oma hüpetele. Peas oli vaid üks mõte – saaks latist üle.»

Mida kõrgemale latt kerkis, seda keerulisemaks selle ületamine Haasi jaoks muutus. Tänavu oli ta seni parim tulemus 1.79, ent EMil lõppvõistlusele pääsemiseks tuli hüpata rohkem. 1.80 alistuski talle teisel katsel, 1.82 aga alles kolmandal üritusel. Seejuures jättis ta mõlemal kõrgusel ühe katse kasutamata – kõrge latt tekitas hüppekartust.

«Kahjuks olen seda viimasel ajal tihti teinud, see on minu väga suur viga,» tunnistas Haas. «Selle taha on jäänud ilmselt ka suuremate kõrguste alistamine. Näiteks treener usub, et võin hüpata palju kõrgemale.»

Sarnaselt Haasiga ületas eile 1.82 üheksa naist, katsete arvestuses oli eestlanna kaheksas.      
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles