Rasmus Mägi: poolfinaalis juba niisama ringi vahtida ei saa!

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rasmus Mägi oli viimase tõkke juba ületanud, kui tema konkurendid sinna alles jõudsid.
Rasmus Mägi oli viimase tõkke juba ületanud, kui tema konkurendid sinna alles jõudsid. Foto: Mihkel Maripuu

Juba paarkümmend meetrit enne finišijoont vaatas 400 meetri tõkkejooksja Rasmus Mägi paremale ja vasakule ning seejärel sörkis lõpuni. Nii lunastas juunioride EMi Eesti suuremaid lootuseid pääsu tänasesse poolfinaali. Eeljooksu kindla võitjana.



Need, kes eile Kadrioru staadionil viibisid, mõistavad, kui rasketes oludes sportlased võistlevad. Lauspäike, kuni 35 soojakraadi ning tõeline kuumus tõi kaasa mitu minestamist. Eesti sportlasi nende seas õnneks polnud.

Ka Rasmus Mägi tõdes, et võistluste ajal valitsevad olud sunnivad rohkem kui kunagi varem vedelikku tarbima. Üksnes vahetult enne jooksu jõi ta ära 1,5 liitrit vett. «Selline tunne nagu oleks kasvuhoones! Ilm on kuum ja väga niiske. Vedelikku läheb meeletult tarvis,» nentis 51,78ga eeljooksu kindlalt võitnud Mägi. See oli tema elu kolmas aeg.

Samas varu jäi veel küllaga. Seda mõistsid ilmselt kõik staadionil viibijad. «Eeljooksu värk – olek oli natuke pehme. Usun, et kui algusest peale täiega joosta, siis on aeg 50,50 väga võimalik. Tippvorm on saavutatud just EMi ajaks,» tõdes ta.

Mägi jookseb poolfinaali täna, finaal peetakse pühapäeval. «Poolfinaalis on kindlasti raske, sest konkurents on kõvem. Seal juba niisama ringi vahtida ei saa!» tõdes isa Taivo juhendamisel treeniv Mägi.

Kui EMil on peetud kaks esimest võistluspäeva, kuulub Eesti koondise seni parim koht kettaheitjale Kätlin Tõllassonile, kes oli 46.77ga kaheksas. Medaleid jagati kümmekond meetrit kaugemal.

«Tulemus pole kõige parem, aga koht on hea,» leidis Tõllasson. «Võistluse käigus püüdsin tehnikat kohendada, aga kui ühte asja parandasin, lagunes omakorda teine element ära. Väsimust ma ei tundnud, öösel magasin hästi, kuid palavuse tõttu oli raske võistelda.»

Kui Tõllasson jäi oma kohaga rahule, siis kaugushüppes 7.41ga 11. koha saanud Meelis Siimsoni esimene kommentaar pärast võistlust oli: «Põlesin läbi.»

Kogu vestluse aja pead mõtlikult all hoidnud Siimson ei salanud, et tema eesmärk oli kuue parema hulka pääseda. Nagu ta ise ütles:  «7.70 oleks võinud ikka ära hüpata. Olud olid väga head!»

Samas ei osanud noormees vahetult pärast võistlust öelda, miks loodetud tulemust ei tulnud. Enda sõnul ei tundnud ta kodupubliku ees võisteldes üleliigset pinget. Küll aga tõdes ta, et pärast esimest üleastutud katset oli emotsionaalselt raskem võistelda.

Lisaks segas võistlust ka eilsel kvalifikatsioonivõistlusel saadud väike vigastus. «Rebestasin eelvõistlusel selga. Füsioterapeut tegi küll massaaži, aga võistluse ajal segas see siiski natuke,» selgitas Siimson, kelle isiklik rekord on 7.62.

Juba EMi avapäeval lõppvõistlusele pääsuga üllatanud Kristel Metsla jätkas eile hea rütmiga. Ta püstitas isikliku rekordi 12.75 ja sai 10. koha. Kaheksa finalisti hulka oleks viinud kaheksa sentimeetrit parem tulemus.

«Hommikul ärgates tundsin kerget väsimust, kuid võistluse ajaks oli see kadunud,» rääkis Metsla. «Kuigi finaalipääsust jäi nii vähe puudu, võin võistlusega rahule jääda. Loodan, et minus on sees veel parem tulemus. Tuleb veel trenni teha ja võistelda.»

Tabloo

Juunioride EM

Naised. 100 m. 1. Jodie Williams (Inglismaa) 11,18. 400 m. 1. Bianca Razor (Rumeenia) 51,96. Kettaheide. 1. Shanice Craft 58.65, 2. Anna Rüh (Saksamaa) 58.10… 8. Kätlin Tõllasson 46.77.

Mehed. 100 m. 1. Jimmy Vicaut (Prantsusmaa) 10,07. 400 m. 1. Marcell Deak (Ungari) 45,42, 2. Nikita Uglov (Venemaa) 46,01. Vasaraheide. Kaugushüpe. 1. Sergei Morgunov (Venemaa) 8.18, 2. Tomasz Jaszczuk (Poola) 8.11, 3. Jevgeni Antonov (Venemaa) 7.83…11. Meelis Siimson 7.41.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles