Kümnekuuse lapse ema hüppas maailma kolmanda tulemuse

Peep Pahv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anna Tšitšerova
Anna Tšitšerova Foto: rusathletics.com

Venemaa kõrgushüppaja Anna Tšitšerova ületas Venemaa meistrivõistlustel 2.07, mis on maailma kõigi aegade kolmas tulemus.

Samal päeval 29-aastaseks saanud naine tegi sellega endale vägeva sünnipäevakingituse ja mõistagi tõusis ta ka üheks Daegu MMi peamiseks kullapretendendiks.

«Kui ületasin 2.04, siis karjusin rõõmust, kui sain üle 2.07st, siis ma mitte ainult ei karjunud, vaid ka nutsin rõõmust,» vahendab rusathletics.com Tšitšerova sõnu.

Juba aastaid maailma kõrgushüppe eliiti kuuluv naine jättis möödunud hooaja tütre sünni tõttu vahele. Hiilgava tulemuseni jõudis Tšitšerova vaid kümme kuud ja kaks päeva pärast sünnitust.   

Kergejõustiku ajaloos on temast kõrgemale kerkinud vaid juba 1987. aastale maailmarekordi 2.09 peale viinud bulgaarlanna Stefka Kostadinova ja Horvaatia hüppaja Blanka Vlasic, kes ületas kolm suve tagasi 2.08.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles