Tähele anti mängu ajal surnud noore hokimängija nimi

Hanneli Rudi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aleksei Tšerepanov
Aleksei Tšerepanov Foto: AP / Scanpix

Venemaal oktoobris mängu ajal surnud 19- aastase hokimängija Aleksei Tšerepanovi nimi anti ühele tähele.

21. novembril pandi rahvusvahelises tähekataloogis Voorimehe tähekuju ühele tähele nimeks Tšerri täheke, on kirjas hokiklubile Avagard saadetud ühingu Kosmos-Maa sertifikaadis, teatab RIA Novosti.

Tšerri oli Tšerepanovi hüüdnimi. Omski hokiklubi kodulehe teatel antakse sertifikaadi koopia noore hokimängija vanematele, aga originaal läheb Tšerepanovi muuseumisse, mis lähiajal avatakse Omski jäähallis.

Muuseumisse pannakse välja fotod ja esemed 19-aastaselt surnud hokimängija autogrammidega. Täna möödub 40 päeva noormehe surmast.

Vene jäähokimängija Aleksei Tšerepanov, keda peeti omavanuste seas Venemaa suurimaks talendiks, suri 13. oktoobril südameseiskumise tõttu kohtumise ajal Tšehhovi Vitjaziga.

Omski Avangardi noor ründaja kaotas mängu ajal pingil istudes teadvuse ning suri õhtul haiglas.

Lahkamise tulemusel selgus, et noormehel oli südame hüpertroofia ehk tema südamelihas oli väga palju suurenenud. Tavainimese süda kaalub umbes 290 grammi, Tšerepanovi oma kaalus aga 495 grammi.

Tšerepanovil oli 14 mängust kirjas seitse väravat ja viis resultatiivset söötu. Mullu oli noormehe valinud NHLi drafti esimeses ringis New York Rangers, kuid tänavuse hooaja pidi ta mängima veel kodumaal.

Tšerepanovile ennustati hiilgavat tulevikku NHLis, oli ta ju oma debüüthooajal Venemaa hokiliigas kogunud enam resultatiivsuspunkte kui praegused dollariliiga superstaarid Jevgeni Malkin, Aleksandr Ovetškin ja Ilja Kovaltšuk.

Tšerepanov kuulus ka Venemaa noortekoondistesse, aidates viimati U-20 koondisel võita pronksmedalit 2008. aasta juunioride maailmameistrivõistlustelt.

Eelmise aasta turniiril valiti ta parimaks ründajaks ja sümboolsesse viisikusse. 8 punktiga kuuest mängust, mis oli turniiri rekord, aitas ta Venemaa noortel toona võita hõbeda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles