Kokaiin ja ecstasy peaks olema olümpiasportlastele lubatud?

Oliver Lomp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uurijad hindavad reovett analüüsides näiteks kokaiini ja amfetamiini tarbimist.
Uurijad hindavad reovett analüüsides näiteks kokaiini ja amfetamiini tarbimist. Foto: Wikipedia

Suurbritannia Antidopingu Agentuur ütles, et olümpiasportlasi, kes jäävad vahele kokaiini või ecstasy- tablettidega, ei tohiks automaatne võistluskeeld oodata, kirjutab The London Times.

Praeguste reeglitega toob mainitud ainetega vahelejäämine kohe kaasa kaheaastase võistluskeelu ehk siis karistused on samad, mis teiste ainete puhul. Suurbritannia Antidopingu Agentuur aga peab karistusi liiga karmiks.

Times'i nähtud dokumendis kirjutatakse, et teadlased on tõestanud kokaiini ja ecstasy puhul, et see sportlase võimeid ei paranda. Samas kardetakse, et keelu mahavõtmine võib noortele vale signaali saata.

Suurbritannias ollakse üldse narkootikumide osas märksa leebemad kui mujal. Näiteks nende kanepiga vahele jäänud sprinter Mark Lewis-Francis pääses hoiatusega, USA ujuja Michael Phelps sai aga kolmekuise võistluskeelu.

Avalda arvamust: mida arvad Suurbritannia Antidopingu Agentuuri skandaalsest ideest? 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles