Tõsine väljakutse - triatlon ja rulluisumaraton nädalase vahega

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
TriStar111 Estonia triatlon Pühajärvel.
TriStar111 Estonia triatlon Pühajärvel. Foto: ANDRES EHRENPREIS/PM/SCANPIX BALTICS


Augusti kahel esimesel nädalavahetusel saavad spordisõbrad oma võimed proovile panna neljal populaarsel suvealal – rulluisutamises, ujumises, rattasõidus ja jooksmises.


Teist aastat järjest annab selleks võimaluse TriStar Estonia Triatloni ja SEB 5. Tartu Rulluisumaratoni ühisarvestus, kus parimad selgitatakse välja finišiaegade liitmisel.

«Kaks populaarset rahvaspordiüritust ühendavad teist aastat järjest oma jõud, et pakkuda mitmekülgsemaid võimalusi kasutada suveaega aktiivselt, olla sportlik ja terve,» tunneb ühisarvestuse jätkumise üle rõõmu Ain-Alar Juhanson, TriStar Estonia Triatloni korraldaja. Nii ongi kõik aktiivse eluviisi armastajad oodatud 6.-7.augustini Pühajärvel toimuvatele triatlonidistantsidele ning 14.augustil Tartu Rulluisumaratoni radadele.

«Nädala jooksul ujuda, ratast sõita, joosta ja rulluisutada soovitan kõigile vähegi sportlikele,» ütleb Priit Ailt,  eelmise aasta ühisarvestuse võitja. «Millal siis veel seda teha, kui mitte suvel, ja mitte nendel üritustel,» lisab Ailt, kes on muuhulgas ka Naisekandmise maailmameister ning Eesti meister triatlonis. «Rahvaspordi populaarsus Eestis kasvab, seda näitavad triatloni ja rulluisumaratoni osalejate arvu tõus, aga ka see, et muidu triatlonilt tuntud harrastajad otsustavad ka uisud alla panna» lisab Juhanson.

Laupäeval, 6. augustil peetakse triatloni lühem, 33,3 km pikkune distants, mille raames saab 300m ujuda, 30 km rattaga sõita ning 3 km joosta.
Pühapäeva, 7. augusti põhidistants pikkusega 111 km  pakub aga 1 km ujumist, 100 km rattasõitu ja 10 km jooksmist.
Nädal hiljem, 14. augustil Tartus peetav SEB 5. Tartu Rulluisumaraton paneb samad osalejad rullidel veerema vastavalt 21 km ja 42  km radadel. Ühisarvestuse parimad selgitataksegi välja mõlemate spordiürituste pikemate ja lühemate distantside läbijate seas.

TriStar Estonia Triatlonile saab registreeruda 1. ja SEB 5. Tartu Rulluisumaratonile 13. augustini.

Lisainfo TriStar Estonia Triatloni kohta: www.tristar.ee
Lisainfo SEB 5. Tartu Rulluisumaratoni kohta: www.tartumaraton.ee


 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles