Itaalia jalgpalli tabas taas skandaal

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Cristiano Doni
Cristiano Doni Foto: SCANPIX

Hiljuti Türgis lahvatanud kokkuleppemängude skandaal on otsaga jõudnud Itaaliasse. Väidetavalt on selle osalised ka kaks Serie A jalgpalliklubi Atalanta ja Udinese, vahendab soccernet.espn

Atalanta ja Udinese on 18 klubi hulgas, mis on hetkel uurimise all. Samuti on nende 18 klubi hulgas kolm klubi Serie B-st: Ascoli, Hellas Verona ja Sassuolo, 11 Pro Liiga meeskonda Alexandria, Cremonese, Benevento, Ravenna, Virtus Entella, Piacenza, Esperia Viareggio, Portogruaro, Taranto, Spezia ja Reggiana ning lisaks kaks amatöörmeeskonda Cis Chieti ja Pino Di Matteo.

Itaalia jalgpalliliidu teatel on uurimise all 26 mängijat, kelle seas ka endine Lazio ja Itaalia koondise mängija Giuseppe Signori ning Atalanta veteran Cristiano Doni.

Hetke seisuga usuvad Itaalia võimud, et on tuvastanud 18 kahtlast mängu, mille hulgas ka Serie A klubide kohtumine Milano Interi ja Lecce vahel. Seni on arreteeritud 16 inimest.

Piacenza ja Atalanta mängudel on tehtud ka ebakorrapärast panustamist ning usutakse kihlveopettust. Itaalia ajalehe väitel ootaks Atalanta kaptenit Cristian Donit kolme aasta pikkune mängukeeld.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles