Marthe Kristoffersen tõi lõpuspurdiga võidu Norrale

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marthe Kristoffersen finišis.
Marthe Kristoffersen finišis. Foto: Anders Wiklund / SCANPIX.

Murdmaasuusatamise MK-etapil Rootsis Gällivares võitis naiste 4x5 km pikkuse teatesõidu Norra naiskond 51.01,5.

Marthe Kristoffersen edestas lõpuspurdis Soome teisena finišisse toonud Riitta-Liisa Roponeni 0,4 sekundiga. Rootsi naiskond kaotas kolmandana 42,7 sekundit, vahendab ERR Sport.

Esimeses vahetuses sõitsid teistelt eest itaallanna Arianna Follis, norralanna Marit Björgen ning soomlanna Pirjo Muranen, kes venitasid vahe järgnevatega juba ligi poolele minutile.

Teises vahetuses oli soomlanna Virpi Kuituneni ja norralanna Therese Johaugi tempo liiga kõrge itaallannale Marianna Longale. Ülejäänud naiskondade kaotus liidritele suurenes ligi 40 sekundile. Kahe klassikaetapi järel juhtis Soome 26.37,4-ga. Norra esindusvõistkond kaotas teisena 2,9, Itaalia kolmandana 8,5 ja Venemaa teine rivistus neljandana juba 39,3 sekundit.

Esimese vabatehnikas sõidetud vahetusega pudenes soomlanna Aino-Kaisa Saarineni ning norralanna Kristin Steira kandadelt itaallanna Antonella Confortola, kes andis teate Sabina Valbusale üle kolmveerand minutit liidritest hiljem.

Neljandas vahetuses püsisid liidrid koos ja võitja selgitati alles finišisirgel. Laupäeval 10 km pikkuse vabatehnikasõidu võitnud Charlotte Kalla tõstis Rootsi esindusnaiskonna kolmandaks. Lisaks Kallale kuulusid Rootsi koondisesse Jenny Hansson, Britta Norgren ning Anna Haag.

Tulemused:
1. Norra                 51.01,5       
   Björgen, Johaug, Steira, Kristoffersen

2. Soome                 +   0,4       
   Muranen, Kuitunen, Saarinen, Roponen

3. Rootsi                +  42,7       
   Hansson, Norgren, Haag, Kalla

4. Itaalia               +  55,7

5. Saksamaa              +1.01,4

6. Venemaa               +1.18,7

7. Venemaa II            +1.37,8

8. Rootsi II             +1.51,2

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles