Prantsusmaa peatreener Deschamps: mõned on 19-aastaselt maailmameistrid...

Kris Ilves
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Didier Deschamps viis Prantsusmaa jalgpallikoondise kahekordseks maailmameistriks.
Didier Deschamps viis Prantsusmaa jalgpallikoondise kahekordseks maailmameistriks. Foto: Stanislav Krasilnikov / Stanislav Krasilnikov/TASS

Prantsusmaa jalgpallikoondis alistas maailmameistrivõistluste finaalis 4:2 Horvaatia ja krooniti 20-aastase pausi järel maailma parimaks jalgpalliriigigks. Mida ütlesid asjaosalised pärast lõpuvilet?

Prantsusmaa peatreener Didier Deschamps: «See on nii ilus ja imeline. Mõned (ainult Kylian Mbappe - toim) on 19-aastaselt maailmameistrid… me ei mänginud suurt mängu, kuid näitasime vaimset kvaliteeti ja lõime neli väravat. See on teenitud võit. Me alustasime nii sügavalt, see polnud lihtne, kuid jõudsime siia raske tööga. See hetk kuulub mängijatele. Kahe aasta tagune Euroopa meistrivõistluste finaalikaotus tegi haiget, kuid õpetas meid. Oleme 55 päeva jooksul teinud palju tööd. See on ülim! Oleme uhked, et oleme prantslased.»  

Prantsusmaa ründaja Antoine Griezmann, kes realiseeris finaalis VARi abiga antud penalti: «Ma ei tea, kus ma olen. Olen väga õnnelik. See oli keeruline mäng, Horvaatia mängis hästi. Me tulime tagasi ja näitasime klassi.»

Horvaatia juhendaja Zlatko Dalic: «Me oleme uhked, aga samas ka kurvad. Mängisime hästi, kuid lõikasime penaltiga näppu, see oli raske. Peame olema õnnelikud ja uhked. Meile löödi kaks õnnetut väravat, aga selline on jalgpall.

Mängisime esimesed 20 minutit hästi. Kontrollisime ja survestasime kõrgelt. Ma ei tea, kas meie mängurütmi rikkus Prantsusmaa avavärav või mitte, aga tulime tagasi ja mingil hetkel mängisime suurepäraselt, aga jälle lõid prantslased värava.»

Horvaatia kaitsja Šime Vrsaljko, kes mängib igapäevajalgpalli Griezmanniga Madridi Atleticos: «Me jätsime oma südame väljakule, me ei saa süüdistada mitte midagi. Ma loodan, et kõik meie fännid tundsid seda, et mängisime väga hästi, aga selline on jalgpall. Ma arvan, et tegime midagi, mida mäletatakse igavesti ja saame olla selle üle uhked.»

Horvaatia poolkaitsja Ivan Rakitic: «Oleme kurvad. Olime kuldmedalile lähedal. Nii lähedal. Vihma sajab, tundub nagu taevas nutaks. Kogu maailm räägib nüüd Horvaatiast. Täna on 100 miljonit horvaati. Peame selle üle uhked olema. Õnnitlen Prantsusmaad ja ei jõua ära oodata, millal Zagrebisse jõuame.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles