Vigadest õppinud Prantsusmaa magus triumf

Ott Järvela
, vastutav toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pidu võib alata! Prantslased pidid kaks pikka aastat EM-finaali kaotuse kibedust tundma, kuid saavad nüüd neli veel pikemat aastat ilmameistritena juubeldada.
Pidu võib alata! Prantslased pidid kaks pikka aastat EM-finaali kaotuse kibedust tundma, kuid saavad nüüd neli veel pikemat aastat ilmameistritena juubeldada. Foto: Martin Meissner

Kaks aastat tagasi valdas Prantsusmaa parimaid jalgpallureid nõutus ja tühjus, sest koduses Pariisis toimunud EMi finaalmatšis osati vaatamata mängulisele ülekaalule Portugalile alla jääda. Mängijate valik oli super, kodupublik samuti, aga see lõplikuks triumfiks vajalik lähen-seinast-läbi-tahe jäi Didier Deschampsi juhendatud meeskonnal toona puudu.

Koduplatsil kodupubliku ees kaotatud finaali valu sai otsa eile õhtul Moskvas, kus võideti oma teine MM-tiitel. 20 aastat pärast esimest triumfi, kui väravas seisis Fabien Barthez, finaalis lõi väravaid Zinedine Zidane ja kaptenipaela kandis praegune peatreener Deschamps.

Kui kahe aasta eest kodusel EMil ei olnud Prantsusmaa meeskond nõus võidu nimel kompromisse tegema, vaid tahtis võita enda moodi, siis seekord oldi valmis võitma igat moodi. Nahaalsuseta spordis ei saa ning Prantsusmaa jalgpallurid kombineerisid seda individuaalse meisterlikkuse ja meeskondliku pragmaatilisusega niimoodi, et osutusid lõppenud MMi parimaks meeskonnaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles