Hispaania võitis Davis Cupi

Madis Kalvet
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nutune Juan Martin del Potro.
Nutune Juan Martin del Potro. Foto: AFP / Scanpix

Vigastuse tõttu kõrvale jäänud maailma esireketi Rafael Nadalita mänginud Hispaania tennisemeeskond kindlustas endale Argentinas Mar del Platas toimunud Davise karikasarja finaalis võõrustajate üle võidu.

Otsustava kolmanda võidupunkti tõi hispaanlastele Fernando Verdasco, kes alistas neli minutit vähem kui neli tundi kestnud kohtumises Jose Acasuso 6:3, 6:7 (3), 4:6, 6:3, 6:1.

Kuna Hispaania läks 3:1 juhtima, polnud viiendat kohtumist vaja enam pidada.

Algselt pidid neljandas matšis kohtuma koondiste esinumbrid - hispaanlaste poolelt David Ferrer ning argentiinlaste poolelt Juan Martin del Potro, ent Hispaania kapten otsustas selgelt alavormis Ferreri asemel väljakule saata suurepärasesse hoogu sattunud Verdasco, Argentina kapten aga oli sunnitud reedeses üksikmängus vigastada saanud Del Potro asemel mängu panema Acasuso.

«Minu jaoks on see unistuse täitumine, tänane on mu elu kauneim päev,» õhkas Verdasco. «Andsin endast kogu aasta jooksul parima, et Hispaania Davise karikasarja võidaks, olen õnnelik, et nii ka läks.»

Reedel alistas David Nalbandian (ATP 11) Ferreri (ATP 12) kindlalt 6:3, 6:2, 6:3

Teises kohtumises sai aga Feliciano Lopez (ATP 31) 4:6, 7:6 (2), 7:6 (4), 6:3 jagu Argentina tõusvast tähest Del Potrost ning viigistas finaali seisu.

Eilses ülipõnevas paarismängus teenisid Lopez ja Verdasco 5:7, 7:5, 7:6 (5), 6:3 võidu Agustin Calleri ja Nalbandiani üle, viies Hispaania 2:1 finaali juhtima.

Varem on Hispaania Davise karikasarjas esikoha saanud 2000. ja 2004. aastal, kolmel korral on lepitud teise kohaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles