Hispaaniaga kokku loositud Prantsusmaa on FIFA peale pahane

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prantsusmaa koondise peatreener Laurent Blanc (paremal).
Prantsusmaa koondise peatreener Laurent Blanc (paremal). Foto: SCANPIX

Eile hilisõhtul loositi 2014. aasta jalgpalli MMi valikturniiri alagrupid, lõpptulemusega ei olnud absoluutselt rahul Prantsusmaa koondis.

Prantsusmaa oli loosimiseks paigutatud teise tugevusgruppi ja nad peavad nüüd MM-pileti eest hakkama heitlema Hispaaniaga. Lisaks loositi I-alagruppi Valgevene, Gruusia ja Soome.

«Ma ei tea, miks Prantsusmaa asus teises tugevusgrupis ja Kreeka, Norra ja Horvaatia olid paigutatud meist kõrgemalt,» pahandas Prantsusmaa koondise peatreener Laurent Blanc FIFAga. «Me peame nüüd valikturniiril kohtuma ühe tugevama meeskonnaga üldse. Oleksime pidanud olema esimeses tugevusgrupis, kuid nüüd peame kohtuma valitseva maailmameistriga.»

FIFA pani loosimiseks tugevusgrupid paika FIFA edetabeli põhjal ja Prantsusmaa oli selles arvestuses alles kümnes Euroopa meeskond. Tugevamasse loosigruppi kuulus üheksa meeskonda.

Euroopa valikturniirilt pääseb igast alagrupist vaid võitja otse MMile. Teisele kohale tulev meeskond peab oma õnne proovima play-off’is.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles