Seiklejad võtsid mõõtu öisel Saare-ja Muhumaal

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Xdream.
Xdream. Foto: Marianne Loorents / SL Õhtuleht

30.-31. juuli öösel toimus seiklusspordivõistluste sarja Ace Xdream kolmas osavõistlus Saaremaal Orissaares.


Kolmel eri pikkusega rajal asusid stardijoonele kokku 732 osalejat. Ace Xdream on suurima osalejate arvuga seiklusspordivõistluste sari maailmas (ehkki Orissaare võistlus ei ületanud sarja varasemat rekordit). Küll aga kirjutas laupäevane Saaremaa leht „Meie Maa“, et tegu oli ühe suurima osavõtjate arvuga võistlusega Saaremaal läbi aegade.

Pika raja võistlejad startisid õhtuhämaruses kell 22.00, võistlesid läbi 6 tunnise pimeda öö ja lõpetasid järgmisel hommikul, kui päike juba kõrgel. Kokku 120 kilomeetri pikkune rada koosnes tavaspärastest jooksu, ratta, kanuuetapist ja lisaülesannetest (õhupüssi täpsuslaskmine, kuulitõuge ronimisraudadega puu otsa ronimine ja köisredelil ronimine). Orissaare võistluse tegid eriliseks 15 kilomeetrine rulluisuetapp ning pikk coastaleering etapp, mille käigus pidid võistlejad läbi mere kahlama 5 kilomeetrit Kõinastu laiule. 

Kiireim võistkond kulutas pika raja läbimiseks natukene vähem kui 11 tundi.
Esikolmik:

1          Team VAUDE Matkasport    Silver Eensaar, Rain Eensaar, Indrek Teppo 10:56.04

2          Seiklusporr          Martti Mikk, Timmo Tammemäe, Kristjan Karabelnik        11:03.26

3          Salomon ACE Team           Karli Lambot, Tõnu Lillelaid, Rait Pallo 11:17.27      

Võitja võistkond Team Vaude Matkasport tõusis nüüd seiklusspordi Baltimaade Meistrivõistluste liidriks (Orissaare võistlus kuulus Balti MV arvestusse).

Ace Xdream sarja finaalvõistlus toimub 3. septembril Valgehobusemäel.


 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles