Väravakütt Ahjupera peab mänge vaatama tribüünilt

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jarmo Ahjupera
Jarmo Ahjupera Foto: www.eto.hu

Kevadel Ungari jalgpalliliigas suurepärast vormi näidanud ja FC Ujpesti ridades 14 mänguga kaheksa väravat löönud Jarmo Ahjupera on Györi ETOs nüüd taandatud tribüünile.


Pool aastat Ujpestis mänginud Eesti koondise ründaja Ahjupera pidi suvel laenulepingu lõppedes taas ETOga liituma, kuid seni pole ta Ungari liigas väljakule saanud.

«Ei ole seni peale saanud. Treener ei usalda mind. Ma pole tema meelest piisavalt hea,» rääkis Ahjupera oma olukorrast. «Mind kutsuti tagasi, kuna mind olevat meeskonnas vaja. Praegu on klubis kolm ründajat – üks mängib, üks on pingil ja mina olen tribüünil.»

Györi klubiga seob eestlast veel kaheaastane leping, kuid juulis alguse saanud Ungari meistrivõistlustel on ta senise kolme vooru jooksul pidanud kõikides kohtumistes mänge vaatama tribüünilt.

«Ujpestil oli huvi mind endale jätta, kuid neil pole raha,» põhjendas Ahjupera, miks tema edukas karjäär teises Ungari klubis jätku ei saanud. «Loomulikult pole ma olukorraga rahul. Meeskonnast (ETOst – toim) öeldi, et kui treener leiab, et mind on talle vaja, siis mind maha ei müüda või välja ei laenata. Raske öelda, miks nii on, kuid eks tal ole vajadusel hea üks ründaja lihtsalt võtta.»

Kui praegu peab Ahjupera mänge tribüünilt vaatama ja oma väärtust iga päev treeningutel tõestama, pole ta siiski lootust mänguaega teenida maha matnud.

«Loodan ikka väljakule saada, kuid garantiisid pole. Kuu aega on jäänud üleminekuperioodi lõpuni. Klubil on omad huvid ja mul omad, kuid klubi omad on alati kõrgemal,» rääkis Ahjupera.

2009. aastal ETOga liitunud Ahjuperat pole selles võistkonnas õnn veel saatma hakanud – mäletatavasti murdis eestlane klubi eest mängides jalaluu, mis hoidis teda pikalt väljakult eemal. «Praegu olengi kahe ja poole aasta jooksul saanud Györi eest ametlikes kohtumistes väljakul olla vaid 18 minutit,» vaatas Ahjupera tagasi oma karjäärile Ungari ühes tippklubis.

Samal ajal läheb ilma eestlaseta mängival klubil koduliigas hästi – Györi on võitnud kõik kolm meistrivõistlustel kavas olnud matši ja jagab sellega teise eestlase Vjatšeslav Zahovaiko tööandja Debreceniga esikohta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles