Venna jälgedes: Patraili õde läheb Taani käsipalli mängima

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Janeli Patrail
Janeli Patrail Foto: Erakogu

Eesti parima käsipalluri Mait Patraili õde Janeli on võtnud nõuks kuulsama venna jälgedes käia ja end kõrgemal tasemel proovile panna. Üks meie käsipalli ärksamaid õrnema soo esindajaid seob end vähemalt pooleks aastaks Aarhusi akadeemiaga.



Augusti keskel Taani lendava 21-aastase ja 181 cm pikkuse neiu käik on üllatav, sest seni kodulinna Põlva klubis lemmikalaga tegelenud Patrail lõpetas kevadel Tartu Ülikooli kehakultuuriteaduskonna bakalaureuseõppe. Õpitud erialal tööle mineku asemel otsustas ta aga end spordi valdkonnas teostada.

«Viimastel aastatel on tekkinud isu tõsisemalt käsipalli mängida,» ütles joonemängijana tegutsev Patrail, kes on tasunud esimese poolaasta õppemaksu. «Soovi korral on võimalus kevadeni Taanisse jääda. Sisseastumises polnud midagi keerulist, pidin vaid avalduse täitma ning taskukohase õppemaksu tasuma, mille sees on ka elamine ja toitlustamine.»

Aarhusi käsipalliakadeemias õppis eelmisel hooajal ka Mikk Pinnonen. Sealsete treeningutega puutus ta kokku vähe, sest pääses sügisel tugevasse linna esindusmeeskonda. Patrail ei osanud öelda, kas ja millises naiskonnas ta mängima hakkab, kuid Pinnoneni sõnul on silmapaistvamatel neidudel võimalus ühineda profiklubidega.

Taani on naiste käsipallis üks juhtivaid riike – rahvuskoondis on võitnud Atlanta, Sydney ja Ateena olümpiakulla ning kaks klubi osalevad Meistrite liigas.

Võib juhtuda, et samuti tugevas Taani meeste meistriliigas hakkab uuel hooajal mängima kaks eestlast. Järgmisel nädalal läheb eliitsarja tõusnud Skanderborgi testimisele Mikk Pinnoneni vanem vend Siim (22).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles