Eesti golfimeeskond jahib pääsu suurturniirile

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mark Suursalu
Mark Suursalu Foto: Mats Soomre

Täna Jõelähtmel alanud World Cup European Qualifier turniiri esimese päeva lõpetas tulemusega 62 lööki liidrina Hollandi meeskond.

Ühepunktiliste vahedega järgnevad Austria ja Sloveenia, Eesti meeskond koosseisus Mark Suursalu ja Egert Põldma on 67 löögiga kuuendal kohal.

Suursalu ja Põldma sõnul kujunes esimene võistluspäev ootuspäraselt. «Võib öelda, et täitsime täna endale seatud miinimumeesmärgi, ideaalseks oleks võinud pidada 2-3 lööki paremat tulemust. Rahule võib jääda sellega, et kirja ei läinud ühtegi bogey’t,» sõnas Põldma.

«Tulenevalt täna mängitud fourball formaadist, mis tähendab, et igal rajal läheb arvesse parema meeskonnaliikme tulemus, suutsime vaatamata ebakindlale algusele siiski üksteise mängu toetada – kui ühel läks kehvasti, suutis teine tulemuse ära teha,» täpsustas Suursalu.

Omega Mission Hills World Cup nime kandev golfi riikidevaheline MM on üks prestiižsemaid golfivõistlusi ning selle Eestis toimuv kvalifikatsioon kõrgetasemelisim turniir regioonis.

Võistkondlikul turniiril osalevad Jõelähtmel 11 riigi parimad mängijad, kellest edasipääsu novembris Hiinas toimuvale World Cup’i finaalile tagavad esimesed kolm võistkonda. Lisaks Jõelähtmele toimuvad kvalifikatsioonvõistlused ka Malaisias ja Venezuelas.

Hiinas 24.-27. novembrini peetava Omega Mission Hills World Cup’i finaali auhinnafond on üle 5,2 miljoni euro, millest võitjameeskond teenib üle 1,6 miljoni euro.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles