Ama tõusis ozekiks ja võttis võitlejanime Harumafuji

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Harumafuji, endise nimega Ama (paremal) näitamas oma uut võitlejanime.
Harumafuji, endise nimega Ama (paremal) näitamas oma uut võitlejanime. Foto: AFP / Scanpix

Jaapani Profisumo Assotsiatsiooni edetabelikomisjon otsustas ühehäälselt ülendada mongoli Ama hierarhia teisele positsioonile ozeki'ks.

24-aastane Davaanyam Byambadorj lõpetas Kyushu-basho 13 võiduga ning jäi turniiri võitja selgitanud lisamatšis alla yokozuna Hakuhole, vahendab ERR Sport.

Mis peamine – mees täitis kriteeriumi võita kolme turniiri jooksul vähemalt 33 matši, kogudes 35 võitu.

185 cm pikkune ja 128,5 kilogrammiga üks kergemaid sekitorisid võttis promotsiooniga omale uue võitlejanime Harumafuji.

Mongolist yokozunade Hakuho ja Asashoryu kõrval on nüüd viis ozekit – Harumafuji, jaapanlased Kaio, Chiyotaikai ja Kotomitsuki ning bulgaarlane Kotooshu.

Baruto on edetabelis järgmine mees, tõustes järgmises banzukes ida sekiwakeks, kuid säilitades üldises pingereas kaheksanda positsiooni.

Kui Baruto peab oma tiitli säilitamiseks igal turniiril vähemalt kaheksa matši võitma, siis ozekide elu on kergem. Juhul kui ozeki lõpetab turniiri negatiivse lõppskooriga, on tal järgmisel bashol võimalik oma tiitel eduka tulemuse korral säilitada.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles