Esna: TTÜ käitus minuga sea kombel

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sten Esna pole TTÜ juhtide tegutsemisega rahul.
Sten Esna pole TTÜ juhtide tegutsemisega rahul. Foto: Toomas Huik

Eelmisel võrkpalli Euroopa meistrivõistluste finaalturniiril loobus suurest spordist sidemängija Veiko Lember, sest välisklubisse pääseda üritanud mehele ei laekunud ühtegi sobivat pakkumist. Tänavuse jõuproovi järel võib argiellu taanduda libero Sten Esna.

Mitu aastat Prantsusmaa meistriliiga klubides leiba teeninud Esna naasis eelmiseks hooajaks TTÜ meeskonda. Suvepuhkusele minnes leppisid osapooled kokku, et pikendavad samadel tingimustel lepingut. Suur oli Esna üllatus, kui ta juuli keskel telefonile vastates kuulis, et TTÜ on nõus teda palkama vaid juhul, kui on nõus 75-protsendilise palgakärpega.

«TTÜ käitus minuga sea kombel,» oli Esna otsekohene. «Klubi poleks tohtinud katteta lubadust anda ja võinuks mind varem rahalistest raskustest hoiatada. Viis, kuidas minuga suheldi, väärib kajastamist. See on hoiatuseks teistele.»

Kuu lõpus 29-aastaseks saav Esna jõudis enne saatuslikku kõnet loobuda Pärnu klubi pakkumisest ning nüüd on tal Eestis valida vaid Rakvere Grossi Toidukaupade ja Võru Valio vahel. Nende meeskondade tase teda aga ei paelu.

«Kui välismaalt pakkumist ei tule, loobun tippvõrkpallist,» kinnitas TTÜ magistrantuuris rahvusvahelisi suhteid õppiv Esna. «Suuri lootusi ma ei hellita ja iga pakkumise peale kohvrit pakkima ei hakka. Minu elu võrkpallist taandumise järel seisma ei jää, sest ükskord tuleb nagunii tavatööle minna.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles