Tsintsadze: kui EMil Venemaad võidame, oleme kangelased

Peep Pahv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Giorgi Tsintsadze (palliga) on Sten-Timmu sokust mööda mänginud.
Giorgi Tsintsadze (palliga) on Sten-Timmu sokust mööda mänginud. Foto: Raigo Pajula

Gruusia korvpallikoondise mängujuht Giorgi Tsintsadze sõnul on selle riigi esimese pallimängu võistkonnana tiitlivõistluste finaalturniirile pääsenud meeskonna liikmetel võimalus tõsta rahvuskangelasteks.

31. augustil algaval turniiril kuulub Gruusia ühte alagruppi Venemaaga ning rahvusliku õnnetunde tekkimiseks poleks vaja teha muud, kui suur naaber palliplatsil alistada.

«Meie inimeste jaoks oleks see väga suur asi,» sõnas Tsintsadze, kuid lisas, et EMi seisukohalt on see siiski vaid üks mäng. «Me ei saa suhtuda nii, et võidame selle kohtumise ja ülejäänud on juba ükskõik. Pigem sooviks ma Venemaale kaotada ja pärast turniiril võimalikult kaugele jõuda.»

Korvpallurite EMile pääsemine on Gruusias tekitanud tõelise buumi ning turniiri vastu valitseb tohutu huvi. «Leedulaste järel on grusiinid EMile pileti ostnud inimeste hulgas vist teisel kohal,» teadis Tsintsadze. Huvilistel on põhjust ootusi kõrgele kruvida, kuna koondisse on koondatud palju kõrgetasemelisi mängijaid, eesotsas NBA-staari Zaza Pašuliaga.

Gruusia koondis alustas EMiks ettevalmistust kümmekond päeva tagasi. «Olime treeningulaagris Austrias. Pidasime paar kontrollmängu ja tegime rohkem füüsilist trenni. Pallidega oleme harjutanud väga vähe,» rääkis Tsintsadze.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles