Tsintsadze oma tähtsast rollist: koondises lastakse mul vabalt mängida

Peep Pahv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Giorgi Tsintsadze
Giorgi Tsintsadze Foto: Raigo Pajula

Oma karjäärist kolm ja pool hoo­aega Tartus veetnud Gruusia korvpallikoondise mängujuht Giorgi Tsintsadze on koos meeskonnakaaslastega tõusnud kodumaal tõelisteks rahvuskangelasteks. Ragbi kõrval on korvpall esimene pallimänguala, mis sellest riigist tiitlivõistluste finaalturniirile jõudnud.



Grusiine ei heiduta seegi, et ajaloolise saavutuseni jõudmiseks oli vaja omajagu õnne – valikmängude põhjal esimesena finaalturniiri ukse taha jäänud meeskond pääses Leedus toimuvale lõppvõistlusele tänu seal osalevate meeskondade arvu suurendamisele.

«Huvi selle turniiri vastu on tohutu – olen kuulnud, et leedulaste järel on meie fännid piletiostjate seas teisel kohal,» rääkis Tsintsad­ze, kelle sõnul on üks EMi tähtsamaid mänge alagrupikohtumine Venemaaga. «Kui suudaksime selle mängu võita… oleksime hoobilt suurimad kangelased. Meie inimeste jaoks oleks see võit väga suur asi.» Tasub meenutada, et Venemaa ja Gruusia sõjast on möödas napid kolm aastat.

Sportlasena peab aga Tsintsad­ze Venemaa alistamisest olulisemaks jõuda EMil võimalikult kaugele. Suurteks lootusteks on alust, sest Gruusia koondis koosneb väga headest korvpalluritest, kes pallivad tugevatesse liigadesse kuuluvates klubides.

Keskmängija Zaza Pašulia mängib NBAs Atlantas, Giorgi Šermadini palgamaksjaks on Ateena Panathinaikos, Manušar Makroišvilil aga Itaalia tippu kuuluv Cantu. Aastaid on Euroopa ladvikus tiirelnud ka Vladimer Boisa, Viktor Sanikidze ja Nikoloz Tsikišvili. Lisaks toetavad meeskonda kaks sisseostetud mustanahalist tagameest. Kõigi nende ässade vahel paistab aga Tsintsadze meeskonna väga olulise lülina. Isegi olulisemana kui möödunud hooajal Tartu Rockis.

«Siin lastakse mul vabalt mängida,» vihjas Tsintsadze teda Tartus häirinud kammitsatele. «Meil on väga hea peatreener Igor Koškov, kes on leidnud just sellise stiili, mis meie meeskonnale sobib. Tõesti hea treener.»
Enne Tallinna turniiri kümmekond päeva Austrias treeninud Gruusia koondis saabus siia 16 mängijaga, puudu oli vigastust raviv Taurean Green. Seega ei mahu sugugi kõik Leetu sõitvasse koondisse. Tsintsadze tunneb end aga kindlalt. «Kui püsin tervena, peaksin kindlasti olema ka meeskonnas,» arvas ta.

Uue hooaja plaanidest rääkides jäi Tsintsadze tagasihoidlikuks. Pärast Tallinna turniiri sõidab ta paariks päevaks end ühele klubile näitama, kuid meeskonna nime ei soovinud ta avalikustada.
«Ei taha midagi ära sõnuda. Tegemist on väga hea meeskonnaga,» kinnitas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles