Northugi väikevend sai rullsuuskadega kiirteel sõitmise eest trahvi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rullsuusad
Rullsuusad Foto: SCANPIX

Norra murdmaasuusataja sai möödunud nädalal hakkama üsna hulljulge tembuga, sõites Saksamaa kiirteel rullsuuskadega. Kui algselt polnud tema isik teada, siis nüüd selgus, et tegemist oli suusaässa Petter Northugi 21-aastase venna Tomasega.

Nimelt on Norra koondis Saksamaal Oberhofis laagris ja üks suusatajatest oli parasjagu teel treeningule, kui tema autol sai bensiin otsa, kirjutab Saksamaa veebiväljaanne Südthüringen.de.

Noormees, kelle nime esialgu ei avaldatud, otsustas seepeale, et rullsuuskadel jõuaks ta lähemasse bensiinijaama kiiremini kui joostes ning asuski mööda kiirteed minekule.

Norralane jõudis küll bensiinijaamas ära käia, aga politsei pidas ta enne autoni jõudmist kinni ning talle määrati ohtliku käitumise eest rahatrahv.

Norra koondise treener Trond Nystad tunnistas NRK-le, et hulljulge suusataja oli tõepoolest norralane, ent ei avaldanud, kellega oli tegu.

«See vastab tõele. Tal sai bensiin otsa,» jäi Nystad napisõnaliseks. «Aga ma ei tea, kes see oli.»

Norra tabloid Dagbladet uuris aga välja, et tegemist oli Tomas Northugiga.

«Kütus kulus palju kiiremini kui Norras ja ühtäkki oli paak tühi. Kuna mina olin roolis, oli minu kohus kütust hankida,» selgitas noorem Northug Dagbladetile.

Lisaks temale oli autos ka Petter Northug ning Niklas Dyrhaug.

«Kutsusime ka abi, aga neil läinuks liiga kaua aega. Meile öeldi, et me paar tundi ootaksime, aga poole tunni pärast mõtlesime, et peame ise midagi tegema,» rääkis Thomas Northug. «Kuna bensiinijaam oli viie kilomeetri kaugusel, panin rullsuusad alla ja asusin teele. Osad autojuhid olid vihased, osad ergutasid mind. Võtsin 3,5-liitrise kanistriga bensiini ja hakkasin tagasi sõitma.»

Enne autoni jõudmist märkas ta aga siniseid vilkureid. «Politsei pidas mind kinni. Naispolitseinik naeris, aga tema kolleeg oli üsna pahane,» avaldas Tomas Northug. «Ta ütles, et kiirteel rullsuuskadega sõitmine on rangelt keelatud.»

Baieri politsei esindaja sõnul teatati neile, et Mellrichstadti kandis võis kiirteel juhtuda autoõnnetus, aga kui politseinikud Northugi auto juurde jõudsid, said nad teada, et sõidukil sai lihtsalt kütus otsa ja probleem on juba lahendamisel. Kuna auto seisis ohutus kohas, sõitsid politseinikud minema, kuid 200 meetri pärast tuli neile vastu rullsuuskadel Tomas Northug.

Kuna 21-aastane noormees on oma hulljulge teo pärast noomida saanud nii meeskonnakaaslastelt kui pereliikmetelt, tunnistas ta, et tegemist oli suure lollusega. «Luban, et ei tee enam kunagi midagi sellist,» kinnitas ta. «Olen enda peale pahane, kes teab, mis võinuks juhtuda.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles