Piltuudis: Djokovic sai esinumbri karika kätte

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Novak Djokovic maailma esinumbri karikaga.
Novak Djokovic maailma esinumbri karikaga. Foto: SCANPIX

Pärast Wimbledoni võitu meeste tennise maailma edetabelis esikohale tõusnud serblane Novak Djokovic sai eile Montrealis alanud Masters-sarja turniiril kätte esinumbri karika.

«Minu jaoks on suur au saada see karikas, teades neid mängijaid, kes on selle karika varem võitnud,» tunnistas Djokovic, kes on 25. mängija, kes maailma edetabelis esikohal trooninud. «Eriti meeldiv on saada see karikas siin Montrealis, kus võitsin 2007. aastal oma toonase karjääri suurima tiitli.»

24-aastane Djokovic teeb Montrealis oma debüüdi esinumbrina, viimati mängis ta Wimbledonis.

Djokovic üritab Montrealis ka rekorditeraamatutes uuendusi teha, lootes olla esimene tennisist, kes ühel hooajal viis Masters-sarja turniiri võitnud. Ta on sel hooajal võistelnud neljal Masters-sarja turniiril, alistades nii Indian Wellsi, Miami, Madridi kui Rooma finaalis Rafael Nadali. Tasuks aga mainida, et ükski praegu veel mängiv endine esireket pole suutnud esinumbrina debüüti tehes turniiri võita.

Djokovici tänavune võitude-kaotuste vahekord on üsna aukartustäratav – serblane on sel hooajal võitnud 48 ja kaotanud vaid ühe matši, ainus kaotus tuli mäletatavasti Prantsusmaa lahtiste poolfinaalis, kus ta jäi alla Roger Federerile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles