Endised Itaalia koondislased peavad pikka aega jalgpallist eemal olema

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Cristiano Doni
Cristiano Doni Foto: SCANPIX

Serie A-sse tõusnud Itaalia jalgpalliklubi Atalanta peab kokkuleppemängude tõttu kõrgliigat alustama negatiivse punktiskooriga, lisaks jäi meeskond ilma oma kaptenist Cristiano Donist.

Kokkuleppemängudega seotud olnud endisele Itaalia koondislasele Donile määras Itaalia jalgpalliliit kolme ja poole aasta pikkuse võistluskeelu ning Atalanta alustab hooaega -6 punktiga, vahendab Reuters.

Tõenäoliselt tähendab see ka Doni karjääri lõppu, kuna mees on juba 38-aastane.

Karmilt sai karistada ka nüüdseks juba karjääri lõpetanud endine Itaalia koondise ja Lazio ründaja Giuseppe Signori, kes peab viis aastat jalgpallist eemale hoidma.

Kokku määrati aasta kuni viie aasta pikkuseid võistluskeelde 17 inimesele ning sama paljudele klubidele, kõik peale Atalanta kuuluvad madalamatesse liigadesse ning neid karistati punktide maha arvestamise või rahatrahviga.

Skandaal puudutab 18 mängu Itaalia Serie B-s või madalamates divisjonides. Politsei teatel leidsid nad asitõendeid, et tegemist oli hästiorganiseeritud süsteemiga, kuhu kuulusid nii endised kui praegused jalgpallurid ning kihlvedude vahendajad. Kokkuleppemängude panused olid võrdlemisi erinevates suurustes, varieerudes kümnetest eurodest tuhandete, mõnel puhul lausa sadade tuhandete eurodeni.

Mäletatavasti tabas Itaalia jalgpalli suur kihlveoskandaal ka 2006. aastal ning toona langes Juventus seetõttu Serie B-sse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles