Vene kergejõustiklased: meid suudab aidata vaid president Medvedev

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaks dopingupatust, Jelena Soboleva (vasakul) ning Julia Fomenko, pärast kordaläinud võistlust sisemaailmameistrivõistlustel.
Kaks dopingupatust, Jelena Soboleva (vasakul) ning Julia Fomenko, pärast kordaläinud võistlust sisemaailmameistrivõistlustel. Foto: Reuters / Scanpix

Napilt enne olümpiat diskvalifitseeritud seiste Venemaa dopingupatust kergejõustiklast Jelena Soboleva, Svetlana Tšerkassova, Julia Fomenko, Tatjana Tomašova, Olga Jegorova, Darja Pištšalnikova ning Gulfia Hanafejeva said eile õhtul suure šoki osaliseks.

Kõik seitse kergejõustiklast, kes 2007. aasta kevadel esitasid dopinugkontrollis väidetavalt valed uriiniproovid, diskvalifitseeriti Venemaa Kergejõustikuliidu poolt alates möödunud aasta kevadest. Nii peaks sportlaste karistus lõppema aga juba poole aasta pärast.

IAAF tahab aga proovide vahetamisega ametis olnud atleetide võistluskeeldu pikendada, kuna naised said karistamatult kaasa teha võistlustel kuni olümpiani.

Nüüd paluvad spordineidised abi riigi presidendilt Dmitri Medvedjevilt.

«Ainus inimene, kes suudab meid aidata, on president Dmitri Medvedjev,» sõnas keskmaajooksja Tšerkassova, teatab gazeta.ru. «Tahaks tema poole pöörduda palvega, kuid ei tea, kuidas seda teha.»

«Ma ei sooviks kellelegi selliseid kannatusi nagu olen pidanud pärast keeluotsust üleelama ning nüüd, kui IAAF tahab otsust karmimaks muuta, läks elu päris hulluks. Ma ei suuda niisuguses olukorras treeningutel korralikult tööd teha,» lisas keskmaajooksja Soboleva. «See on täielik šokk. Terve teise poole tänasest päevast olen istunud teleri ees, kuid ei suuda isegi meenutada mida ma vaatasin. Ma ei saa nõustuda isegi diskvalifitseerimise faktiga. Ma pole kunagi dopinguproove vahetanud!»

Seitsmest keelu saanud sportlasest on vaid pikamaajooksja Jegorova karjääri lõpetanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles