Läti-Eesti EM-valikmängule eelneb Riias suur rahva- ja noorte võrkpallipidu

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti võrkpallikoondise poolehoidjad.
Eesti võrkpallikoondise poolehoidjad. Foto: Meelis Meilbaum / Virumaa Teataja

Võrkpallinädalavahetusse Riias, mis tipneb Eesti ja Läti vahelise EM-valikmänguga 19. augusti õhtul Riga Arenal, jääb ka palju muud sportlikku ja põnevat.

Päev varem, laupäeval ehk 18. augustil toimub Riias Baltimaade suurim võrkpallifestival Lido VolleyFest. 

Harrastajatele mõeldud suurturniirile on osalema oodata vähemalt 100 võistkonda Lätist, Eestist, Venemaalt, Leedust ja Soomest. Juuli alguse seisuga oli registreerunud juba pea 50 võistkonda. Festivali toimumiskohaks on Daugava staadion Riias, kuhu ehitatakse vähemalt 16 ajutist murukattel võrkpalliväljakut.

Turniir toimub 8 kategoorias: Mehed A (edasijõudnud, ainult kutsetega), Mehed B (kesktase), Mehed C (algajad), Mehed 50+ (50-aastased või vanemad 18. augusti seisuga), naised A (edasijõudnud ja kesktase), naised B (algajad), naised 45+ (45-aastased või vanemad 18. augusti seisuga), MIX (3 meest ja 3 naist).

Festival lõpeb meeleoluka afterpartyga koos Sibyl Vane´i ja Tom Lilienthaliga Riia ühes suuremas ööklubis Coyote Fly, festivalil osalenud mängijatele on sissepääs tasuta. Samuti on osalejatele tasuta ühistransport linnas ja iga osaleja saab toetajatelt üllatuskingituse.

19. augustil võtavad sealsamas Daugava staadionil järje üle Eesti ja Läti kõige nooremad võrkpallurid, kui toimub laste võrkpallifestival Kinder+ VolleyFest. Vanuseklassides U11, U13, U15 ja U17 toimuvale turniirile oodatakse osalema umbes 800 last Lätist ja Eestist. Kinder+ VolleyFest algab hommikul ja lõppeb selle arvestusega, et kõik osalejad - lapsed, lapsevanemad ja treenerid - jõuaksid õigel ajal ühineda Eesti võrkpallifännidega Eesti - Läti mängu tribüünidel.

19. augusti päeval, algusega kell 14:30, algab Riia kesklinnas Stockmanni ees asuval vabaõhulaval Eesti võrkpallifännide lõõgastusprojekt, mille raames astuvad üles mitmed armastatud Eesti artistid eesotsas Genka ja Paul Oja ning Justamendiga. Sealtsamast stardib kell 17:00 fännirongkäik Riga Arenale, rongkäigus hoiab fännide lauluhääle ja tuju üleval TTÜ meeskoor.

Nädalavahetuse tipphetk - märgiline võrkpallimatš, kui Eesti ja Läti võrkpalli rahvusmeeskonnad kohtuvad mõlema riigi 100. sünnipäeva aastal Euroopa meistrivõistluste valikmängus. Suur mäng toimub Riga Arenal, algusaeg on 19.00. 

Kohtumise teeb veel erilisemaks fakt, et Läti koondise peatreeneriks on endine Eesti rahvusmeeskonna juhendaja Avo Keel ja see mäng on tema jaoks esimene kord Eesti vastu treenerina tegutseda.

Eesti Võrkpalli Liit loodab, et kohtumist tuleb vaatama kuni 3000 Eesti võrkpallifänni. Ja kohale tasub kindlasti tulla juba päev varem, sest erinevaid sportlikke ja meelelahutuslikke tegevusi jagub nii 18. kui 19. augustile.

17.-19. augustil toimuvad lisaks Riia linna päevad, 20. august on aga teatavasti Eesti taasiseseisvumispäev ja nii saab vollefänn planeerida pika ja sportliku nädalavahetuse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles